Accident SMURD: Parchetul Militar Bucureşti a deschis dosar penal

17

Parchetul Militar București a deschis un dosar penal în care cercetează condițiile în care elicopterul SMURD cu patru persoane la bord s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol din județul Constanța.

„La data de 15 decembrie 2014, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu (constituindu-se pe rolul acestei unități un dosar penal) cu privire la faptul că, în aceeași zi, un elicopter aparținând SMURD Constanța s-a prăbușit în Lacul Siutghiol, situat pe raza municipiului Constanța, rezultând decesul celor patru persoane aflate la bord”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, transmis marți.

Citeste si:  Rodica Nassar anunță că va demisiona din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății

Conform sursei citate, la locul accidentului s-au deplasat imediat doi procurori militari.

„În cursul zilei de astăzi, 16 decembrie 2014, la fața locului continuă cercetările efectuate de procurori cu sprijinul unor specialiști criminaliști din cadrul Poliției Române, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, se precizează în comunicat.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord — doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța —s-a prăbușit luni în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit.

Citeste si:  BCE va păstra dobânda de referinţă la nivelul actual şi va încerca să calmeze pieţele

În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Județean Constanța, conform MAI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata