CNADNR a pus în funcţiune noi camere fixe de control al rovinietei

39

Un număr de 18 noi puncte fixe de control a valabilității rovinietei au fost puse în funcțiune începând de joi pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, a anunțat, într-un comunicat, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România /CNADNR/.

Prin intermediul noilor puncte de control vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinietă), conform prevederilor legale.

CNADNR menționează că, până la această dată, controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control și prin intermediul personalului Inspectoratului General al Poliției Române /IGPR/, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier /ISCTR/ și CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile.

Citeste si:  Rus: În primăvara viitoare începem podul peste Dunăre, lucrare care tot începe de vreo 20 de ani

‘(…) punctele de control puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar și pentru descurajarea utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi de a circula fără a deține rovinietă valabilă’, se notează în comunicatul citat.

Citeste si:  Compania de Drumuri renunţă la atribuirea contractului de concesiune pentru autostrada Comarnic-Braşov

Potrivit CNADNR, în anul 2015 vor fi puse în funcțiune alte 23 puncte de control a valabilității rovinietei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata