Topul celor mai căutate mărci auto second-hand în România, în 2014

27

Cele mai căutate modele auto rulate au fost, în 2014, Volkswagen Golf, Opel Astra și Ford Focus, iar Dacia Duster a fost cel mai preferat SUV second-hand, arată o analiză de specialitate, publicată joi.

Pe de altă parte, cererea pentru mașini pe benzină a fost mai mare decât oferta, 58% dintre cei care au căutat un automobil au ales un model fabricat între anii 2005 și 2010.

Din punctul de vedere al combustibilului ales, aceștia s-au orientat în proporții aproximativ egale între benzină (47%) și motorină (53%).

Citeste si:  Întreprinzătorii întreabă: Dacă suspend activitatea firmei, scap de depunerea declaraţiilor la Finanţe?

La capitolul mărci auto, preferințele românilor nu s-au schimbat foarte mult în 2014 față de 2013. Astfel, în Top 10 cele mai căutate mărci se regăsesc aceeași producători ca și în anul precedent, cu o singură excepție, Toyota care a luat locul Peugeot.

Potrivit sursei citate, marca japoneză a avut, anul acesta, cu 56% mai multe căutări decât în 2013, înregistrând astfel cea mai importantă creștere în termeni relativi dintre toate mărcile din top 10.

La capitolul SUV-uri, clasamentul celor mai căutate modele este condus de Dacia Duster cu 9,3% din totalul căutărilor. Practic, aproape una din zece căutari de SUV-uri second hand a fost pentru modelul românesc. Pe următoarele locuri s-au clasat: Nissan Qashqai (7%), BMW X3 (6,5%) și BMW X5 (5,9%).

Citeste si:  Teodorovici: Un nou acord cu FMI, un motiv în plus pentru ca România să se poată împrumuta mai ieftin

Din volumul total de mărci auto rulate analizat, cele mai căutate din România, în 2014, au fost Volkswagen (19,1%), Opel (11,1%) și Ford (9,1%). Totodată, kilometrajul mediu al mașinilor second hand căutate a fost de 143.000 de km, iar vârsta medie de 7 ani și 9 luni.

Analiza VeziCâtFace.ro a fost realizată prin prelucrarea a peste 200.000 de evaluări auto second hand efectuate de către utilizatorii portalului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata