Sorin Cîmpeanu: O nouă lege a Educaţiei este necesară

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, la preluarea portofoliului, că este necesară o nouă lege a Educației.

„O nouă lege a Educației este necesară. Legea 1/2011 a fost amendată pentru a i se asigura coerența, cât și posibilitatea aplicării prevederilor ei prin trei ordonanțe de urgență. În sistemul de învățământ superior și nu numai s-a consolidat ideea necesității unei noi legi a Educației, care să fie rezultatul unei dezbateri publice în Parlament cu toți cei implicați”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

El a spus că sunt multe lucruri care trebuie păstrate din actuala lege și nu dorește o bulversare a sistemului, dar sunt și multe lucruri care trebuie puse într-o logică firească, într-o coerență cu realitățile din domeniul Educației și Cercetării.

Citeste si:  Şcolile din Capitală şi mai multe judeţe rămân închise şi marţi

„Tot ce pot să vă spun este că voi face tot ce stă în putința Ministerului Educației și Cercetării pentru a iniția acest proces”, a declarat noul ministru.

El și-a arătat satisfacția că au fost luate în calcul de Guvern creșterile de 5% din luna martie și creșterile de 5% din luna septembrie pentru personalul didactic și didactic auxiliar.

„După aprobarea bugetului, printr-o bună cooperare cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Finanțelor sunt convins că vom identifica soluția prin care personalul nedidactic va putea să primească sporuri între 0 și 30%. Spun ‘între 0%’ pentru că nu tot personalul nedidactic are salarii mici, să reușim o normalizare a nivelurilor nesalariale pentru personalul nedidactic. Vom susține foarte mult acest lucru în raporturile cu Ministerul de Finanțe și Ministerul Muncii”, a afirmat Cîmpeanu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata