Audi majorează investiţiile, în dorinţa de a devansa BMW

25

Constructorul de automobile de lux Audi, divizie a grupului german Volkswagen, a decis să-și majoreze investițiile pentru noi modele, facilități de producție și tehnologii, în perioada 2015 – 2019, în dorința de a-și îndeplini obiectivul de a trece în fața rivalului BMW, cel mai mare constructor mondial de automobile de lux, transmite Reuters.

Audi, divizie care este responsabilă pentru 40% din profitul operațional al Volkswagen, a informat sâmbătă că în următorii cinci ani are de gând să investească o sumă record de 24 de miliarde de euro, cu două miliarde de euro mai mult decât preconiza anterior. Aproximativ 70% din investiții, sau 17 miliarde de euro, vor fi alocate pentru dezvoltarea de noi modele și tehnologii, precum noi motoare cu un consum redus de combustibil și vehicule electrice.

Citeste si:  Criza Volkswagen va afecta întregul sector auto

„Am decis să facem din creșterea sustenabilă principala noastră prioritate. De aceea, am decis să facem investiții mari în domenii inovative, precum mobilitatea electrică, conectivitatea și construcțiile ușoare”, a declarat directorul general Audi, Rupert Stadler.

Audi, al doilea mare constructor mondial de automobile de lux, și-a propus să-și extindă gama de modele de la 50 în prezent până la 60 în 2020 și în acest sens are de gând să cheltuiască peste un miliard de euro pentru construcția de noi uzine în Mexic și Brazilia.

În precedentul său plan de investiții cincinal, elaborat anul trecut, Audi intenționa să investească 22 de miliarde de euro în perioada 2014 — 2018. Conform noului plan, Audi va cheltui echivalentul a 4,8 miliarde de euro pe an, față de 4,4 miliarde de euro, potrivit vechiului plan.

Citeste si:  Ponta: Dacia a devenit cel mai cunoscut brand industrial al României în cei 15 ani de parteneriat cu Renault

Grupul mamă Volkswagen, cel mai mare constructor auto european și numărul 2 mondial, a anunțat și el în luna noiembrie că are de gând să facă investiții de 85,6 miliarde de euro până în 2019, în încercarea de a-și detrona rivalul japonez Toyota Motor Corp. din poziția de cel mai mare constructor de autovehicule din lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata