EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Horoscopul lunii ianuarie 2015

0

BERBEC

Atmosfera e destul de tensionată în jurul tău. Eşti mereu iritat de ceva, nimic nu-ţi place, toate te enervează şi ai tendinţa de a-ţi da nervii pe cei dragi, pe persoana iubită. Pentru unele cupluri poate fi chiar un moment riscant, când, din nevoia unei schimbări, a unei eliberări de ceva ce nu îţi mai convine, există riscul unei despărţiri sau al unui conflict major, care cere de la tine sau de la jumătatea ta unele decizii tranşante: ori – ori? Pentru cuplurile în care trenează rutina sau deja o stare de război, poate o separare ar fi de bun augur, ca să vă mai faceţi amândoi ordine în gânduri şi în sentimente, dar unde nu se mi poate face nimic, ruptura e mai degrabă eliberarea mult dorită!

Libertatea, independenţa sunt cele două valori care pun inima pe jăratec luna aceasta, şi poate tot anul, deci ori aduci un suflu nou în relaţie, ori… pa! Totuşi, dacă iubirea nu a fost cel mai frumos plan al vieţii tale în ultimele câteva luni, o altă cale poate fi exact ce aveai nevoie, pentru a te simţi din nou bine, liber, vesel. Nu te crampona de o relaţie dacă nu mai merge, orice i-ai face: un alt început ar fi chiar cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla, în relaţiile ajunse pe marginea prăpastiei. Pentru cuplurile în care totul merge bine, noutatea este ca un suflu de sărbătoare, ca o imensă satisfacţie, poate chiar cu unele motive de celebrat, şi vă îndreptaţi amândoi spre un orizont luminos, senin, de la care aşteptaţi enorm, amândoi. Deci ori spui stop, ca să te linişteşti, ori faci un efort să redresezi avionul înainte de prăbuşire! Stă în puterea ta să schimbi macazul spre ceva mult mai bun.

E o perioadă încărcată în plan profesional, poate cea mai tensionată din tot anul, generatoare de evenimente deosebite. Nu privi în jurul tău nici cu suspiciune exagerată, având impresia că ai alături doar inamici şi invidioşi, dar nici nu privi pe toată lumea cu naivitate, ca şi cum toţi ar fi buni. O atitudine la extreme nu e corectă, deci priveşte oamenii cât se poate de just, raţional, lucid, ca să îţi dai seama exact cum sunt ei, fără a-i critica pentru nimicuri, dar şi fără a-i idolatriza fără să merite.

Decepţiile pot apărea în ambele cazuri! Lucrează atent la serviciu, detaşat, dar încrezător în rezultatele visate. Nu crede chiar tot ce ţi se spune, dar nici nu respinge părerile altora. Cu cât eşti mai lucid, cu cât îţi menţii mintea mai limpede şi mai clară, cu atât vei reuşi să iei cele mai mature şi mai solide decizii. Nu e deloc uşoară perioada aceasta, pentru că şi tu ai dorinţele, ambiţiile, scopurile tale majore de atins şi nu eşti lăsat să te mişti în voie, libertatea ta de decizie şi de mişcare fiind mult diminuată de reguli sau legi mai presus de tine, dar dacă faci totul corect, aşa cum ţi se cere şi aşa cum se cuvine, totul va merge bine! Încearcă să nu te revolţi de la fleacuri, dar nici să suferi de mania persecuţiei, acceptând la nesfârşit ceva ce nu îţi place. Fii echilibrat şi corect în manifestările tale, la serviciu, chiar dacă vor exista momente când ţi se va părea că nu mai suporţi presiunea.

Ţine sub control bugetul, nu exagera nici aici în vreo direcţie, ci caută să menţii echilibrul resurselor tale financiare. Dacă vin banii, drămuieşte-i cu cap, pune-i pe căprării ca să fii sigur că ai acoperit toate plăţile. Dar şi dacă trebuie să plece, fii cât se poate de atent la sumele pe care le vehiculezi, ca să nu dai mult într-o singură direcţie, şi să dezechilibrezi balanţa pe alte zece planuri. Împarte banii matur, înţelept, prudent, pentru că ai un talent deosebit în a-ţi manageria banii cu brio. Poate se anunţă şi un venit suplimentar sau, din reorganizarea atentă a sumelor de care dispui, te trezeşti cu o sumă pe care o poţi folosi în altă direcţie, dar nu o da pe capricii, ci pe lucruri absolut necesare.

TAUR

Iubirea are conotaţii cu totul speciale, luna aceasta, de parcă ai retrăi ceva prin care ai mai trecut odată. E o ciudată senzaţie de deja vu, ori pentru că se reia un eveniment din trecut care se repetă aproape întocmai ca în acele vremuri, ori e ceva nou, dar cu fiecare pas pe care îl faci mai departe, ţi se pare totul atât de cunoscut, fără să poţi explica de unde.

Da, poate fi o datorie karmică la mijloc, de parcă evenimentele prin care treci sunt ori un mod de a echilibra unele datorii moştenite din alte vieţi pe care le echilibrezi prin iubire, ori cel din faţa ta, chiar dacă îl ştii deja de o viaţă vine cu o surpriză, cu o atitudine nouă dar care ţi se pare atât de cunoscută, totuşi, pentru că reia ceva din alte vieţi când tu şi jumătatea ta aţi mai avut o întâlnire marcantă. E vremea evenimentelor karmice în cuplu şi în iubire, acceptă-le ca atare, fii pregătit să le faci faţă, deoarece, când e vorba de karmă, nu te aştepta numai la daruri şi recompense, ci şi la – hai să nu le spunem chiar pedepse – dar cel puţin la unele îndatoriri crescute prin care tu şi partenerul tău mai învăţaţi ceva despre relaţia voastră şi despre rolul vostru pe lume, unul faţă de altul.

E un moment ideal ca una din poverile pe care o căraţi amândoi pe umeri – din această viaţă sau din alte vieţi – să fie reparată, şi să vă eliberaţi amândoi de ceea ce nu lăsa relaţia voastră să evolueze tocmai bine. Priveşte cu luciditate spre trecut şi repară ceea ce duci după tine şi nu-ţi dă pace, pentru că abia după aceea te vei simţi mai bine! Poate fi luna în care un mare balast de natură karmică poate fi aruncat, finalmente, peste bord, şi astfel balonul în care călătoriţi împreună să se poată ridica din nou mai uşor către nori!

Munca e în continuare una din preocupările tale majore, dar priveşti sarcinile tale de serviciu cu o dorinţă crescută de a repara ceea ce n-a mers bine în ultima perioadă. Găseşti leac la o mulţime de lucruri mărunte care te iritau, care nu-şi găseau încă rezolvarea, care nu erau aşezate la locul potrivit, dar acum ai puterea de a lua mai curajos taurul de coarne şi a lua unele măsuri mai tranşante. Pentru mulţi poate fi ca o schimbare de direcţie în plan profesional, dar care necesită un dram de curaj.

Dacă îl ai şi dai startul unei noi aventuri profesionale, roadele nu vor întârzia să apară, pentru că e o lună în care cel care are curajul să privească până departe, cu spirit vizionar, are cel mai mult de câştigat. Lasă deoparte frica de a schimba sau de a încerca ceva nou, pentru că acum cei care îţi înfrâng fricile pot reuşi! Priveşte în perspectivă la cel care vei fi peste câţiva ani, nu doar la cel care eşti acum sau în perioada imediat următoare şi aruncă săgeata direct acolo, cât mai departe!

Acela e punctul ochit cu cele mai mari şanse să se materializeze cu succes. Dar până atunci, rezolvă lucrurile cele mai nesemnificative, de zi cu zi, de la serviciu, pentru că ele ar putea să devină la un moment dat iritante, fiind prea multe şi prea mărunte pe umerii tăi. Începe cu cele mai banale sarcini, şterge-le de pe listă, ca să te poţi concentra mai apoi asupra unor proiecte mai mari.

Reuşeşti să mai achiţi o serie de datorii pe care le tot duci după tine de ceva vreme, ba ai şi un sentiment plăcut de redresare financiară, de echilibrare. Te simţi mai bine, stresul dispare când vine vorba de bani. Afacerile tale pot prospera luna aceasta, poate fi o lună cu încasări şi venituri bune, cu investiţii costisitoare, dar, ceea ce e mai important, cu idei inspirate pe care merită să le pui la treabă. Coci tu un plan excelent în minte ce va avea efecte profitabile în viitor, dar trebuie să ai răbdare până apar roadele visate.

E un demers de lungă durată, ceva asemănător muncii pământului: pregăteşti solul, pui seminţele în pământ, îngrijeşti şi întreţii cultura şi abia la final apare şi recolta! Poate că aceasta va apărea prin a doua parte a anului, nu imediat, dar merită efortul, pentru că sună promiţătoare direcţia! Munceşte, investeşte, şi vei câştiga!

GEMENI

Simţi o presiune pe umerii tăi când vine vorba de iubire, de parcă s-ar decide acum soarta relaţiei tale. Dacă abia acum apare cineva în calea ta ca prin minune, resimţi o atracţie ciudată, puternică, irezistibilă, ba chiar şi o senzaţie că nu e prima pară când voi doi vă întâlniţi, că vă ştiţi din alte timpuri, din alte vieţi. Pentru iubirile deja vechi, e nevoie acum de o schimbare de atmosferă, deci ia-ţi inima în dinţi să alege altă cale, alt ton, altă energie pentru ca voi doi să mergeţi mai departe în alt ritm.

E o lună în care simţi că tu şi cel drag faceţi un pas înainte, urcaţi mai sus cu o treaptă, deci este o evoluţie frumoasă, dar care are la bază cele mai simple şi mai ne vinovate gesturi, nu pretinde evenimente ieşite din comun, iubiri pasionale, flăcări mistuitoare în iubire, ci bucură-te cu lucrurile mărunte şi tandre în doi, ele vor crea viitorul! Viaţa de cuplu trece pe un nivel mult mai serios, e clar un progres pentru voi doi, dar nu mai e de joacă, de acum duceţi amândoi pe umeri nişte responsabilităţi serios asumate, poate chiar şi unele dificultăţi în plus faţă de anii anteriori,.

Pentru că Saturn va cere enorm de la tine şi de la jumătatea ta în următorii 2 ani şi ceva, începe o etapă mult mai profundă pentru voi doi şi doar relaţiile solide, serioase, consistente, cele în care amândoi vă implicaţi cu adevărat, sunt şi cele care vor evolua şi vor ajunge la împlinire cele fragile şi care nu erau dictate de destin, riscă să se destrame, dar chiar şi aşa, tot spre binele tău este, pentru că numai printr-o eliberare poţi face un pas înainte. A rămâne blocat într-o relaţie defectuoasă n-ar fi, de fapt, decât o ghiulea de picior ce nu te lasă să mergi mai departe, deci mai bine fără!

Ai curajul să visezi până departe! Cum te vezi tu peste câţiva ani în jobul pe care îl ai? Mai bine zis, te vezi făcând acelaşi lucru şi peste un an şi peste 3 şi peste 5? Proiectează-te peste timp şi priveşte-te cu detaşare, fără influenţe din afară. Poate încă de anul trecut simţeai nevoia să faci o schimbare de direcţie, dar îţi lipsea curajul sau inspiraţia, dar imboldul poate veni chiar acum, pentru că un vis nou se naşte în mintea ta, îţi doreşti atât de mult ceva mai mult, mai sus, mai departe, încât ar fi păcat să te mulţumeşti cu ce ai doar din comoditate sau teama de a încerca şi altceva. Lasă-te condus de visul care se naşte acum în mintea ta şi trasează-ţi şi o strategie pe care s-o urmezi cu sfinţenie, pentru că te va duce acolo unde îţi doreşti tu cel mai mult.

Evident, nu toate visele sunt posibile, deci trebuie să fii realist, dar nici extrem de cârcotaş, pentru că dacă iei la bani mărunţi orice idee, orice soluţie, orice cale ce se iveşte, dacă sapi şi după ce nu se vede, e normal să apară şi renunţarea, şi decepţia, şi insatisfacţia. Caută să păstrezi un echilibru între vis şi realitate, între ce doreşti să primeşti şi ce poţi oferi, şi vei ajunge mai uşor la împlinirea scopurilor tale. E un moment bun să înveţi lucruri noi, să cunoşti principii noi, să deschizi căi necunoscute de cunoaştere şi extindere a orizonturilor tale, şi apoi să te bucuri de tot ce ai început. Cel mai greu e să dai startul, pentru că după aceea pas cu pas, idee după idee, prin inspiraţie şi vis, lucrurile se clădesc în cea mai frumoasă formă.

Eşti supărat să vezi cu unii nu ştiu să pună la bătaie bugetul propriu pentru a ajunge la interese comune. Nu eşti prea încântat de situaţia financiară, pentru că ai impresia că numai tu eşti cel care duce tot greul. Poate ceilalţi, care ar trebui să contribuie şi ei la diversele investiţii sau cheltuieli, mai mult profită de tine, dar nu mai trebuie să tolerezi situaţia aceasta! Spune-le franc în faţă că nu mai ai bani ca să-i întreţii şi pe ei, că ei vin doar la culegerea roadelor, dar te lasă pe tine să munceşti.

Ai acel sentiment ciudat că cineva te foloseşte, profită de bunăvoinţa ta, de banii tăi, şi tu cheltuieşti tot ce ai, iar celălalt se bucură de ce oferi tu. Stop, închide robinetul de generozitate, gata cu darurile, cu sponsorizările, cu împrumuturile necondiţionate, nu mai munci pentru altul, nu mai accepta un venit de nimic şi nu mai plăti tu toate facturile familiei. Mai sunt şi alţii cu aceleaşi obligaţii ca şi tine, nu numai cu drepturi şi cu profitul! Arată-le că ai luat măsuri severe, ca să ştie că nu trebuie să mai tragă de tine atâta.

RAC

Trebuie să tragi o linie foarte clară între sentimentele pure, adevărate, şi simpla atracţie fizică, pentru că nu e vorba de acelaşi lucru! Ceea ce poţi resimţi acum poate fi o pasiune fulgerătoare, devoratoare, periculoasă, dar dacă ai fi mai atent, ţi-ai da seama că nu are nimic din puritatea iubirii pe care o cauţi. Poate fi o lună în care iubirea cade în viaţa ta hodoronc-tronc, te ia prin surprindere, te zăpăceşte, dar nu te bucura prea tare. S-ar putea să nu fie decât o aventură, o escapadă amoroasă, un foc de paie mistuitor ce se consumă repede, ca atare tu decizi dacă vrei aşa ceva sau nu.

O astfel de iubire poate pune în pericol o relaţie deja oficializată (deci risc de adulter) sau o relaţie de iubire adevărată (risc de trădare), deci adu-ţi aminte de raţiune într-un astfel de moment. Ispita e mare, ţi se pot promite multe, în care eşti gata să crezi furat de iubire oarbă, dar nu vei primi ceea ce speri, pentru că poate fi doar erotism şi cam atât… Ceva de suflet, nu de aici primeşti! În cuplu, se dă totuşi o luptă între suflet şi minte, care nu se pot pune de acord, de parcă aţi fi amândoi doi cai care trag în direcţii opuse şi nu reuşiţi să ajungeţi la un consens, de aceea eforturile tale de a păstra armonia în cuplu trebuie să fie mai mari.

De când Saturn s-a mutat în zona locului de muncă, te preocupă din ce în ce mai mult acest capitol. Saturn te poate ajuta ca, de acum înainte, să îţi consolidezi mai bine locul de muncă, să găseşti jobul în care să prinzi rădăcini şi care să te satisfacă, să munceşti mai mult, dar să şi înveţi ceva nou şi folositor. Nu va fi un studiu lin şi rapid, ci poate dura luni până când vei obţine un eventual certificat pentru a putea lucra în acel domeniu sau examenele vor fi dure până vei termina perioada de acumulare de noi cunoştinţe.

E oricum o perioadă destul de tensionată în plan profesional, de parcă s-ar da o luptă între criticile care vin din jur, piedicile puse de alţii, incapacitatea ta de a te concentra eficient şi eventualele vise care cam bat pasul pe loc sau nu te mai atrag la fel de mult. Ar fi bine să nu dai startul acum proiectelor importante în carieră, pentru că rişti să le porneşti cu stângul. Mai aşteaptă, lasă pentru alte luni, când condiţiile astrale vor fi mai prielnice, deoarece acum, dacă totuşi dai startul vreunui proiect nou, ori vei da repede piept cu piedicile care nu te vor lăsa să-l duci mai departe, ori se termină repede dar… prost.

Începi anul cu un soi de extenuare fizică sau mentală şi, ca să depăşeşti acest handicap, ai nevoie de o motivaţie, de un stimulent, de o veste bună, de ceva care să te facă să depăşeşti starea aceasta de oboseală nedorită. Ştii cum se spune: începe un mare plan dar mai întâi cu… o pauză! Te poate ajuta să vezi lucrurile mai bine. Totuşi, dacă ţi se cere o schimbare în plan profesional, nu vei primi din partea familiei prea multă susţinere, de parcă nu ar fi ceva compatibil cu o viaţă de familie armonioasă. Cântăreşte bine dacă vrei asta şi spune da doar dacă şi familia te aprobă.

Ţine sub control cheltuielile şi nu te aventura spre plăţi care nu sunt bine chibzuite. Eşti un pic atras spre risipă, cam cheltuitor, şi acest lucru poate lăsa urme în buget. Spune nu oricărei tentaţii de a da banii la primul impuls, nu cumpăra nimic sub imperiul nervilor sau a grabei, pentru că astfel de gesturi pripite sunt periculoase. Cere suficient timp de gândire pentru orice gest de natură financiară, fie că trebuie să accepţi să primeşti o sumă, fie că trebuie să o dai pentru diverse scopuri.

Cu cât chibzuieşti mai matur, cu atât efectele impulsivităţii tale scad şi poţi evita eventualele gafe. cel mai bine e să mergi la cumpărături cu bani puţin, că dacă te prinde cu portofelul plin, îi dai pe toţi mult prea repede. Adu-ţi aminte cheia succesului în tot ce este legat de bani luna aceasta: maturitate, adică adu-ţi aminte de câte ori ai dat-o în bară pentru că nu ai stat să chibzuieşti!

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.