Ştirile DOZADEBINE.ro – 6 ianuarie 2015

¤ Spectaculoasele grote de la Ajanta şi Ellora din India

Ajanta şi Ellora sunt două ansambluri monumentale formate din grote săpate în stâncă, ce definesc realizările indiene în artă şi arhitectură

 

¤ Gândurile zilei – 6 ianuarie 2015

„Este mai uşor să construieşti o punte peste oceanul ce desparte două continente, decât să treci peste prăpastia ce desparte doi indivizi sau două popoare”

 

¤ Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza)

Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza) a fost instituită în amintirea botezului primit de Hristos de la Sfântul Ioan Botezătorul în apa Iordanului şi este prăznuită, potrivit calendarului ortodox, la 6 ianuarie.

 

¤ Bancul zilei: Un cor special

 

¤ Toată lumea la bord, în Bangladeş!

În fiecare an, mai mult de trei milioane de musulmani se îndreaptă spre Tongi, pe malurile râului Turag, la marginea oraşului Dhaka, capitala Bangladeşului, pentru a participa la Bishwa Ijtema sau Congregaţia Mondială – o congregaţie islamică anuală, cea de a doua cea mai mare adunare de musulmani din lume, după Haj.

 

¤ Nara, oraşul aflat sub ocupaţia cerbilor

Oricine a călătorit în India a fost întâmpinat invariabil pe străzi de vaci care perturbă traficul şi refuză să se mişte. În oraşul japonez Nara, vacile sunt înlocuite de cerbi, care au ocupat pur şi simplu oraşul.

 

¤ Horoscopul zilei de marţi, 6 ianuarie 2015

 

¤ Plimbare ameţitoare pe tavan în casa cu susu-n jos

O casă construită cu susul în jos, răsturnată atât la exterior, cât şi la interior, a devenit o atracţie turistică în Siberia, Federaţia Rusă.

 

Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.