Masacrul din redacţia Charlie Hebdo – un atac odios la adresa libertăţii de exprimare

FRJ MediaSind califică atentatul de miercuri dimineața, 7 ianuarie, de la sediul publicației Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morți, drept „un atac odios la adresa libertății de exprimare” și transmite condoleanțe familiilor jurnaliștilor francezi uciși.

„Comitetul Executiv al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind transmite condoleanțe familiilor jurnaliștilor uciși de la publicația Charlie Hebdo din Paris. La fel ca și organizația la care este afiliată, Federația Europeană a Jurnaliștilor, FRJ MediaSind consideră că masacrul ce a avut loc în cursul zilei de astăzi, 7 ianuarie 2014, la sediul publicației Charlie Hebdo din Paris, în urma căruia au murit douăsprezece persoane, dintre care nouă jurnaliști, reprezintă un atac odios la adresa libertății de exprimare”, precizează un comunicat al FRJ MediaSind, transmis miercuri.

Citeste si:  Charlie Hebdo va aduna peste 10 milioane de euro din vânzări şi donaţii după atentatul de săptămâna trecută

FRJ MediaSind se declară solidară cu toate acțiunile care vor fi organizate de către colegii de la organizațiile jurnaliștilor din Franța sprijinite de către Federația Europeană a Jurnaliștilor și atrage atenția guvernanților că meseria de jurnalist este una periculoasă ce implică riscuri majore, iar ea trebuie protejata inclusiv prin măsuri legislative.

Persoane înarmate au împușcat mortal 12 oameni atacând miercuri sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, atac denunțat imediat de președintele Hollande drept ‘un atentat terorist’. Potrivit AFP, este cel mai sângeros atentat din Franța din ultimii 40 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: ibtimes.co.uk

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata