Toată lumea la bord, în Bangladeş!

Bangladesh

În fiecare an, mai mult de trei milioane de musulmani se îndreaptă spre Tongi, pe malurile râului Turag, la marginea oraşului Dhaka, capitala Bangladeşului, pentru a participa la Bishwa Ijtema sau Congregaţia Mondială – o congregaţie islamică anuală, cea de a doua cea mai mare adunare de musulmani din lume, după Haj.

Bangladesh1

Biswa Ijtema este o adunare spirituală în care învăţaţi islamici rostesc predici religioase şi rugăciuni.

Credincioşii ajung pentru evenimentul care ţine trei zile din toată ţara şi chiar din străinătate, cu orice mijloace de transport posibile. Mai ales pe acoperişul trenurilor deja supraaglomerate sau încărcaţi pe feriboturi care s-ar putea înclina în orice moment.

Bangladesh7

În zilele dinaintea evenimentului, sunt suplimentate trenurile şi autobuzele, dar se pare că acestea nu sunt suficiente pentru a transporta trei milioane de oameni într-un mod decent.

Bangladesh6

Cu milioane de credincioşi revărsaţi în oraşul de 350.000 de locuitori, autorităţile folosesc forţele paramilitare şi voluntari pentru a depăşi provocările logistice masive.

Un teren de 160 de hectare este pregătit pentru eveniment cu servicii de bază, cum ar fi electricitate, telefonie, branşamente la gaz şi toalete, astfel încât credincioşii să poată mânca, dormi şi să se roage.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.