Franţa: 10.000 de militari mobilizaţi pentru a asigura „securitatea punctelor sensibile”

10

 

Franța va mobiliza 10.000 de militari începând de marți seara, 13 ianuarie, pentru a asigura „securitatea punctelor sensibile ale teritoriului” după atentatele sângeroase de la Paris, a anunțat luni ministrul apărării Jean-Yves Le Drian, informează AFP.

Președintele François Hollande ‘le-a cerut forțelor armate să participe la asigurarea securității punctelor sensibile ale teritoriului’, a declarat Le Drian, după o reuniune privind securitate internă la Palatul Elysée, citând ‘amploarea amenințărilor’ care planează întotdeauna asupra țării.

Totodată, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a anunțat că circa 5.000 de polițiști și jandarmi vor fi mobilizați de luni pentru a proteja toate școlile și lăcașurile de cult evreiești din țară, iar militari vor fi de asemenea trimiși ca întăriri în 48 de ore.

Citeste si:  La fel ca toţi dictatorii, Nicolae Ceauşescu are o viaţă dublă

Cele 717 școli și lăcașuri de cult evreiești vor fi protejate ‘începând de azi (luni) de 4.700 de polițiști și jandarmi‘, a spus Bernard Cazeneuve, care a făcut acest anunț în fața părinților elevilor de la o școală evreiască din Montrouge, la periferia de sud a Parisului.

În apropierea acestei școli, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii jihadiști ai atentatelor de săptămâna trecută din Franța, a împușcat mortal joi o polițistă înainte de a ataca a doua zi un magazin cușer în partea de est a Parisului.

Înainte de anunțul ministrului de interne, premierul francez Manuel Valls a declarat că forțele de securitate franceze și-au continuat luni ‘căutările’ pentru a găsi cel puțin ‘un complice’ al autorilor jihadiști ai atentatelor de săptămâna trecută de la Paris.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citeste si:  Michael Jackson, pe primul loc în topul postum al celor mai bogate celebrităţi
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata