Superkilen, parcul din Copenhaga cu exponate din 60 de ţări

Superkilen este un parc public în cartierul Nørrebro din Copenhaga, Danemarca. Proiectat de artişti din grupul Superflex, în colaborare cu „BIG arhitect” şi o firmă germană de arhitectură a peisajului, numită „Topotek1”, parcul este considerat unul ca ilustrând cea mai mare diversitate etnică şi socială din cartierele capitalei daneză.

Dotat cu obiecte din întreaga lume, acesta este conceput ca un fel de expoziţie mondială pentru localnici, acoperind peste 60 de naţionalităţi, care au avut posibilitatea să contribuie cu propriile lor idei şi obiecte la proiect.

Întinzându-se pe 750 de metri de-a lungul fiecărei părţi a unei piste de biciclete şi acoperind o suprafaţă totală de 30.000 de metri pătraţi, parcul are trei segmente de culori diferite, fiecare fiind semi-autonome, cu propriile lor agende programatice şi de atmosferă.

Piaţa Roşie, vopsită în roşu aprins, portocaliu şi roz, se concentrează pe spaţii recreative şi de viaţă modernă. Piaţa neagră, din centru, este împodobită cu o plasă de linii albe, care vibrează în jurul unor exponate, cum ar fi fântâna marocană şi palmierii din China.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.