DNA: Şeful Biroului Executare Silită Persoane Juridice din ANAF Satu Mare, reţinut

11

Procurorii DNA l-au reținut pe Istvan Soos, șef Birou Colectare și Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu-Mare la data faptelor, pentru spălare de bani și complicitate la luare de mită în formă continuată, urmând a fi prezentat, marți, la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți , în perioada noiembrie — decembrie 2013, respectiv martie 2014, inculpatul Soos, în calitate sa de șef Birou, în urma unei înțelegeri prealabile cu șeful său, Ioan Ardelean, a pretins de la un agent economic, în numele acestuia din urmă, mai multe obiecte de mobilier (canapele fixe și extensibile, pat dormitor, saltele, perne etc.), în vederea mobilării a 4 locuințe ce aparțineau celor doi sau unor rude ale acestora.

Citeste si:  Autorizaţiile de construire pentru clădiri, în scădere cu 15,1%

„Aceste bunuri, în valoare totală de aprox. 12.500 lei, au fost livrate de firma respectivă la adresele indicate de inculpatul Soos, fără a fi achitate de beneficiari. În schimbul acestui folos patrimonial, Istvan Soos i-a dat de înțeles reprezentantului societății comerciale respective, că șeful său va proteja activitatea firmei, cu ocazia derulării unor controale fiscale desfășurate de către inspectorii fiscali din AJFP Satu-Mare, în perioada noiembrie-decembrie 2013”, susțin procurorii.

DNA precizează că, pentru a disimula primirea bunurilor respective, cu titlu de mită, Isvan Soos i-a dispus agentului economic să întocmească o factură către firma unei rude, care nu a fost înregistrată în contabilitatea societății respective și nici nu a fost achitată până în prezent.

Citeste si:  Bursa de la Bucureşti a închis pe roşu şedinţa de miercuri; valoarea tranzacţiilor s-a înjumătăţit faţă de ziua precedentă

În urmă cu o lună, DNA a anunțat că a fost reținut pe Ioan-Mircea Ardelean, fost director executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, pentru luare de mită.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații — Direcția Județeană Satu-Mare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata