Ponta: Vreau să rămân premier până în 2016 din respect pentru cei care ne-au votat

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, 12 ianuarie, că vrea să rămână în funcție până la alegerile din 2016 din respect pentru alegători dar și pentru a demonstra că poate să învețe din înfrângerea la prezidențiale.

„Vreau să rămân prim ministru până la alegerile din 2016 din noiembrie pentru că cei care ne-au votat în 2012 ne-au votat să nu ne jucăm cu funcțiile. (…) În al doilea rând, ca să demonstrez că pot să învăț dintr-o înfrângere mai mult decât am învățat din toate victoriile anterioare, pot să învăț ce am greșit și ce trebuie să îndrept. Și mai există un argument (…): Am spus: ‘bun, mă retrag, plecăm de la guvernare dar eu am o responsabilitate față de muți oameni și întrebarea lor a fost ‘plecați și cine vine?’. (…) Mie mi s-ar fi părut că e o trădare din partea mea față de cei care ne-au votat în 2012 la locale, la parlamentare, cei care au votat la referendum, cei care au votat în 2014, pur și simplu să abandonez ca să vină cei pe care ei au vrut să-i dea afară de la guvernare”, a spus Ponta la Antena 3.

Citeste si:  România are cele mai proaste drumuri din UE, deşi cheltuieşte sume uriaşe

El a adăugat că își dorește ca la finalul mandatului său în fruntea guvernului să nu i se poată reproșa că a tăiat pensii sau salarii.

„Vreau să termin mandatul de cinci ani ca prim ministru spunând că în perioada mea niciun leu din pensia cuiva nu s-a tăiat (…), la fel cu salariile, la fel cu locurile de muncă”, a precizat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. K2 spune

    Bai baiatule, ce frumos visezi. Te agati de ciolan cu disperare, asta poate constata orice om de bun simt. Sa inteleg ca pana in 2016 ai nevoie sa intelegi de ce nu te-au votat toti romanii, asa cum credeai tu inainte de 16 noiembrie. Dar poti continua sa visezi frumos cat timp vrei. Zilele tale in politica – din pacate nu in politica bunului simt, de care nu ai habar – sunt numarate. Sa te ajut cu un mic exemplu: in 2009 cand Geoana a pierdut alegerile prezidentiale, acesta a pierdut si presedentia Senatului si pe cea a partidului. Punct. Tu ce aia matii mai vrei? Invitatie speciala. Concluzia este doar una singura: disperarea de a te tine de ciolan. Dar ….. „nu mai este mult pana aproape”.

  2. tot eu K2 spune

    … si inca ceva: nu ai respect nici pentru cei care te-au votat si pentru cei care nu te-au votat. Apropo, imaginile din Diaspora nu-ti bantuie noaptea prin somn? Nu ai cosmaruri? Pacat. Ar trebui. Dar pentru asta ar fi trebuit sa adopti politica bunului simt, bun simt pe care nu l-ai avut niciodata, cu atat mai putin de cand esti prim ministru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata