Piramidele lumii antice

0

Piramide1

Piramidele sunt, cu siguranţă, unele dintre cele mai fermecătoare edificii ale istoriei cunoscute. Ele sunt o atracţie unică pentru pasionaţii de istorie şi de călătorii pentru că au fost construite într-o perioadă în care nu exista niciun fel de maşină care să se uşureze munca.

Piramida este o construcţie solidă, cu formă pătrată la bază şi cu cele patru laturi în formă de triunghi echilateral. Aceste structuri geometrice sunt foarte stabile şi sunt realizate, de obicei, din zidărie sau piatră.

În funcţie de epoca în care au fost construite, aceste edificii fascinante au complexitate, tipologie şi dimensiuni diferite. În diferite părţi ale lumii au fost construite piramide din diferite motive.

Istoria Chinei şi a Egiptului arată că astfel de construcţii erau morminte şi monumente de veneraţie pentru împăraţii şi conducătorii ţării. Amerindienii şi-au construit piramidele ca altare religioase. De asemenea, şi unele dintre aceste edificii au camere funerare. Piramidele şi-au pus amprenta pe majoritatea culturilor antice din lume.

Piramidele mari din lumea antică

Aproape fiecare piramidă de pe glob are o semnificaţie unică şi un loc în istorie. Cu toate acestea, unele dintre aceste structuri deţin un loc special în inimile pasionaţilor de istorie şi de călătorii, dat de trăsăturile lor unice şi atrăgătoare. Să aruncăm o privire asupra unora dintre piramidele cele mai uimitoare din lume pe care le poate vizita un călător, în scopul de a ajunge mai aproape de cultura şi tradiţiile primordiale.

 

Marea Piramidă din Gizeh: considerată una dintre cele şapte minuni ale lumii, Marea Piramidă din Gizeh este cea mai veche astfel de construcţie descoperită vreodată. Mai este cunoscută sub numele de Piramida lui Cheops.

Piramida-Giza

Se consideră că acest mormânt a fost construit în jurul anului 2.560 î.Hr. Există multe teorii ştiinţifice cu privire la construirea acestei piramide. În interiorul ei există trei camere.

Piramida-Giza2

Edificiul a fost ridicat peste cea mai mică dintre camere, care este săpată în roca de bază. Camerele superioare sunt cunoscute drept camera regelui şi camera reginei. Este singura piramidă egipteană care conţine atât pasaj pentru coborâre, cât şi pasaj pentru urcare.

 

Piramidele nubiene: sunt din regiunea Văii Nilului cunoscută ca Nubia, de unde piramidele găsite în această zonă sunt cunoscute ca piramidele nubiene. Au fost construite de regii Ţării Kuş. Există în jur de 255 de piramide construite în trei zone din Nubia.

Piramide-Nubyan1

Piramide-Nubyan2

Cele trei site-uri sunt El-Kurru, Nuri şi Meroe. Piramidele au fost făcute în trepte, din blocuri de piatră, poziţionate orizontal, şi au o înălţime cuprinsă între 6 şi 30 de metri. Cele mai multe dintre aceste construcţii au structură de templu.

Piramide-Nubyan3

 

Piramida din Hellinikon: Piramida din Hellinikon este o rămăşiţă dintr-o piramidă misterioasă din Ellinika, un oraş al Greciei antice. Se consideră că a fost, în acea vreme, o bază militară.

Piramide-hellinikon1

Alte teorii spun că această piramidă a fost construit în memoria eroilor căzuţi în bătălii. Este construită din rocă brută, care nu a fost lustruită.

Piramide-hellinikon2

Piatra datează din epoca miceniană (1.600-1.000 î.Hr.). Piramida a servit ca loc de înmormântare şi a fost cercetată arhelogic mai întâi de către germani şi americani.

 

Piramidele din Güímar: Piramidele din Güímar sunt şase edificii situate în cartierul Chacona de Güímar, Insulele Canare. Sunt rectangulare şi în formă de terase şi sunt construite din rocă vulcanică, fără mortar.

Piramide-Guimar1

Au existat nouă piramide în Güímar, dar numai şase au supravieţuit. Arheologii cred că realizarea teraselor din aceste structuri este rezultatul unor practici ale populaţiei native din mediul rural din perioada primordială.

Piramide-Guimar2

Oamenii au creat aceste edificii îndepărtând pietrele de pe terenul cultivabil şi aranjându-le în formă de terase.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.