Ştirile DOZADEBINE.ro – 21 ianuarie 2015

¤ ARAD: Castelul de la Săvârşin

Situată pe drumul naţional DN 7, la 87 kilometri de municipiul Arad şi la o distanţă aproximativ egală şi de municipiul Deva, comuna Săvârşin se află la poalele Munţilor Metaliferi.

¤ Gândurile zilei – 21 ianuarie 2015

„Credinţa face totul posibil; dragostea face totul uşor”.

¤ Infiernillo, Podul „Micului Iad”

Ferrocarril Central Andino, din Anzi, este cea de-a doua cale ferată din lume ca mărime şi una dintre cele mai notabile, datorită marilor provocări tehnice cu care se confruntă şi care au apărut în timpul construirii liniei.

¤ Horoscopul zilei de miercuri, 9 ianuarie 2015

¤ ARAD: Mănăstirea Maria Radna

În oraşul Lipova, la nord de râul Mureş, la poalele unei culmi ce coboară din creasta principală a Munţilor Zărandului, se înalţă somptuoasă Mănăstirea „Maria Radna”, cel mai important loc de pelerinaj din vestul ţării al catolicilor.

¤ China construieşte un parc în deşert

China a demarat construirea unui parc naţional în deşertul Ulan Buh din Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, din nordul ţării. Parcul este conceput pentru a deveni o destinaţie turistică şi pentru a promova cunoştinţele despre ecosistemul deşertului.

¤ Vizite cu ghidaj gratuit în expoziţia „Ars Amandi” de la Muzeul Naţional de Artă

Două vizite cu ghidaj gratuit în expoziţia „Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX”, deschisă la parterul Galeriei Naţionale a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), vor avea loc la sfârşitul acestei luni.

¤ ARAD: Drumul Vinului

Viile judeţului Arad, concentrate aproape în totalitate în cuprinsul zonei Miniş – Măderat, pe colinele ce formează ultimele ramificaţii ale Munţilor Zărandului, se întind pe o lungime de aproximativ 60 de kilometri şi pe o lăţime între 1 şi 4 kilometri.

¤ Bancul zilei: Monogamia salvează România

¤ Papakolea, plaja cu nisip verde

Plaja Papakolea, cunoscută, de asemenea, şi sub numele Green Sand Beach sau Mahana Beach, este o plajă cu nisipul verde, situată în apropiere de South Point, în districtul Ka’u, de pe insula Hawaii.

¤ Leacuri din grădină: LĂMÂIA

Specialişti de seamă susţin că romanii cunoşteau lămâiul. Vechii egipteni considerau consumul de lămâi sau băuturile pe bază de lămâie protector împotriva diverselor otrăvuri.

¤ ARAD: Cetatea Aradului

Cetatea Aradului se află pe un fel de peninsulă făcută de râul Mureş în cursul său lin, într-un loc strategic de prim rang, aşezat la întretăierea a două foarte importante drumuri comerciale.

Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.