Peste 90% dintre oraşele chinezeşti nu respectă standardele privind poluarea

Peste 90% dintre orașele din China care raportează date privind calitatea aerului au depășit anul trecut limita de poluare impusă de guvernul chinez, susține un studiu publicat joi și citat de DPA.

Concentrația medie anuală de PM2,5 (cele mai fine microparticule, cu un diametru sub 2,5 microni) în 190 de orașe din China în 2014 a fost de 60,8 micrograme pe metru cub. Doar 18 de orașe s-au situat sub limita națională de 35 de micrograme pe metru cub, a indicat un raport publicat joi de organizațiile Greenpeace și China Air Quality Index.

Citeste si:  Pensie de peste 13 milioane de euro pentru un consilier al British Petroleum

Dintre cele 10 de orașe cu cea mai gravă poluare a aerului, șapte s-au aflat în provincia Hebei, a susținut raportul, bazat pe date guvernamentale colectate la fiecare oră, pe tot parcursul anului.

O concentrație mare de particule PM2,5 poate reprezenta un pericol grav pentru sănătate deoarece acestea pot pătrunde adânc în plămâni, amintește DPA.

Reportul survine în contextul în care multe orașe din China sunt cunoscute pentru smogul care apare în perioada iernii, cauzat de poluarea aerului și de condițiile meteorologice.

Citeste si:  Nici în următoarele două zile, nu se impune o recomandare pentru sănătatea populaţiei

Spre exemplu, în ianuarie 2013, ambasada SUA din Beijing a înregistrat o concentrație record de microparticule PM2,5 de 900 de micrograme pe metru cub. Confruntat cu un nivel de poluare ridicat pe tot parcursul respectivului an, guvernul de la Beijing a adoptat un plan național de măsuri destinate combaterii poluării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata