Ştirile DOZADEBINE.ro – 22 ianuarie 2015

0 32

¤ Gândurile zilei – 22 ianuarie 2015

Amintirile au un singur cusur: ne vizitează în fiecare zi.

¤ ARGEŞ: Poiana cu narcise Negraşi

Rezervaţia naturală „Poiana cu narcise Negraşi” este situată în lunca râului Dâmbovnic, în comuna Negraşi, judeţul Argeş, şi este cea mai sudică poiană cu narcise a României.

¤ Horoscopul zilei de joi, 22 ianuarie 2015

¤ Fructele Mould cu forme ciudate, o nouă nebunie în China

O companie chineză, care se numeşte „Fruct Mould”, a venit cu ideea inovatoare de a crea matriţe din plastic pentru a da fructelor şi legumelor obişnuite forme trăznite şi ciudate nemaivăzute până acum – pepeni verzi pătraţi, castraveţi în formă de inimă sau pere în formă de Buddha.

¤ ARGEŞ: Peştera Dâmbovicioara

În bazinul hidrografic al Dâmbovicioarei se găsesc circa 50 de peşteri, cele mai importante fiind Dâmbovicioara, Peştera de la Gura Defileului, Peştera Labirintului etc.

¤ ARAD: Mănăstirea Hodoş-Bodrog

Pe malul stâng al Mureşului, la circa 15 kilometri de oraşul Arad, se află mănăstirea Hodoş-Bodrog, unul din cele mai vechi aşezăminte monastice din ţară şi cel mai vechi din eparhia arădeană.

¤ Bancul zilei: La bere

¤ Freudenberg: casele din cadre de lemn

Unul dintre cele mai interesante oraşe vechi din sudul Westfaliei este oraşul medieval Freudenberg, situat în districtul Siegen-Wittgenstein, landul Renania de Nord – Westfalia din Germania.

¤ ARGEŞ: Casa Memorială „George Topîrceanu”

Casa memorială „George Topîrceanu” este situată la 6 km de municipiul Câmpulung, în imediata apropiere a mănăstirii Nămăeşti, în comuna Valea Mare-Pravăţ din judeţul Argeş, şi este o filială a Muzeului Municipal Câmpulung Argeş.

¤ Expoziţia „Ozosep” a ajuns la a treia ediţie

Cea de-a treia ediţie a expoziţiei gastro-culturale „Ozosep” se va desfăşura, în weekend, în curtea interioară a Institutului Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti.

¤ ARGEŞ: Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel

Mănăstirea Negru Vodă, centru monastic, istoric şi cultural al vechii Curţi Domneşti a Basarabilor, este aşezată la marginea oraşului Câmpulung Muscel, pe drumul european ce leagă Braşovul de Piteşti

Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.