Brăila ar putea deveni un centru regional de tratare a cazurilor foarte grave din sănătate

11

Brăila ar putea deveni un centru regional de tratare a cazurilor foarte grave din sănătate, având în vedere dotările de ultimă generație de care dispune Spitalul Județean de Urgență, a anunțat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Francisk Iulian Chiriac.

„Prin Banca Mondială sau prin proiecte europene, încercăm să înființăm în țară centre regionale de tratare a cazurilor foarte grave din sănătate. Brăila poate fi un astfel de centru, ținând cont că Spitalul Județean Brăila are în dotare, în momentul de față, un angiograf, un CT, un RMN. În ultima vreme, a crescut foarte mult rata mortalității pe cazurile de atac vascular cerebral sau infarct. Lucrurile se vor rezolva mult mai rapid, prin înființarea acestor centre regionale”, a declarat Francisk Iulian Chiriac, la Brăila.

Citeste si:  Un mistreţ flămând a trecut Dunărea înot şi a intrat în municipiul Brăila, forţând intrarea în prefectură

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că aceste centre se vor numi STRONG, iar începând de anul acesta se vor realiza nouă investiții de acest tip prin Banca Mondială. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata