Iohannis: Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii

40

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români, într-un mesaj video difuzat sâmbătă dimineața, 24 ianuarie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, ca, oriunde s-ar afla, să fie, cu încredere în prezent, „o națiune a unirii și un popor al unității”.

„În 1859, la Iași, o generație de oameni politici vizionari realiza un pas important către unirea tuturor provinciilor românești. Istoria țării se îndrepta către modernitate și către valorile europene. 156 de ani mai târziu, România este țară a Uniunii Europene cu drepturi depline, iar românii călătoresc și muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o națiune a unirii și un popor al unității, în numele singurului proiect care ne dă identitate și se numește România”, afirmă Iohannis, în mesajul video postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:  Victor Ponta: TVA la carne nu va fi redus în acest an, e în analiză pentru anul viitor
De asemenea, în textul care însoțește mesajul video, se arată că Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, „ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea și unitatea unui popor”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata