Ştirile DOZADEBINE.ro – 24 ianuarie 2015

¤ Arta creativă a machierii buzelor

Pânza unui artist în machiaj (make-up, în engleză) este faţa umană. În cazul artistei Laura Jenkinson, această afirmaţie este cât se poate de exactă.

¤ Gândurile zilei – 24 ianuarie 2015

„Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodată, dar pentru căutarea ei merită să alergi toată viaţa”.

¤ Tezaurul genetic al viticulturii româneşti este păstrat la Ştefăneşti

Peste 240 de soiuri de viţă-de-vie libere de virusuri, cu care s-ar putea reface patrimoniul viticol al României, sunt păstrate în colecţia naţională de germoplasmă, aflată în custodia INCDBH de la Ştefăneşti.

¤ Leacuri din grădină: PĂTRUNJELUL

Cu mai bine de 2.500 de ani în urmă, pătrunjelul era folosit ca plantă medicinală şi chiar îi erau atribuite proprietăţi ezoterice.

¤ BACĂU: Judeţul unde poţi să descoperi „piscuri”

Scut despicat, în dreapta albastru, în stânga argintat, pe care se suprapune cu aceeaşi cromatică, dar inversată, un munte, în centrul căruia se află un mic ecuson având fondul de aur cu un zimbru.

¤ Bocuse d’Or în cifre: 8.000 de metri pătraţi, 125 de kg de carne şi 2.500 de susţinători

Bocuse d’Or, competiţie iniţiată în 1987 de către chef Paul Bocuse şi care reuneşte 24 dintre cei mai buni artişti culinari din lume, se va desfăşura pe 27 şi 28 ianuarie, în Lyon (Franţa).

¤ Bancul zilei: Soţia sau fotbalul?

¤ Centrele de cultură băcăuane, promotoarele dorinţelor lui George Enescu şi George Apostu

Într-o armonie perfectă cu natura, în coasta unui deal, străjuit de păduri şi de apa Tazlăului Sărat, se ridică conacul de la Tescani, a cărui existenţă conduce pe urmele lui George Enescu la vârsta maturităţii creative.

¤ ARGEŞ: Curtea de Argeş

Municipiul Curtea de Argeş este situat în nordul judeţului Argeş, la o distanţă de 38 km de municipiul Piteşti.

¤ CSM Oneşti, club de elită cu eroi de legendă

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Oneşti se poziţionează drept o cetate care a făcut istorie şi nu oricum, o istorie care a schimbat „regimul progresului” în sport.

¤ ARGEŞ: Biserica Domnească de la Curtea de Argeş

Biserica Domnească de la Curtea de Argeş, ridicată în urmă cu peste şase secole şi jumătate, este unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii medievale de la sud de Carpaţi, fiind cea mai veche ctitorie voievodală din Ţara Românească.

¤ BACĂU: Municipiul Bacău

Atestat documentar de peste şase secole, municipiul Bacău se află la răscruce de drumuri europene, Nord-Sud şi Est-Vest, fiind udat de apele Bistriţei şi Siretului.

¤ Horoscopul zilei de sâmbătă, 24 ianuarie 2015

¤ BACĂU: scurtă prezentare a judeţului

Suprafaţa totală: 6.621 kmp. Numărul oraşelor şi municipiilor: 8, din care trei municipii: Bacău, Oneşti şi Moineşti. Numărul comunelor: 85. Numărul satelor: 491.

Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.