Carnavalul, anulat în sud-estul Braziliei din cauza secetei extrem de grave

20

Cel puțin cinci orașe braziliene au anulat, din cauza secetei puternice, serbarea tradiționalului carnaval, care, în acest an, are loc în întreaga țară între 13 și 18 februarie, transmite EFE luni.

Autoritățile din Oliveira, Itapecerica, Formiga, Arcos și Sao Gonzalo do Para au luat această măsură la recomandarea ministerului public regional, existând pericolul ca alimentarea cu apă a localităților, afectată deja de lipsa precipitațiilor din partea de sud-est a Braziliei, să fie pusă în dificultate de numărul mare de turiști sosiți pentru petrecerile populare.

‘Ceea ce se întâmplă în partea de sud-est este total atipic. Nivelul apei din lacurile de acumulare este sub cel de anul trecut și sub cel din perioada anilor 1930’, când Brazilia s-a confruntat cu o secetă extrem de gravă, a anunțat, în urmă cu câteva zile, ministrul mediului, Izabella Teixera. ‘Este un moment în care toți avem o problemă sensibilă, complexă și avem nevoie de colaborarea tuturor. Toată lumea trebuie să știe să economisească apa, să facă economie de energie’, a mai spus ea.

Belo Horizonte, cea de-a treia mare regiune metropolitană din țară, cu peste 5,5 milioane de locuitori, a început să aibă probleme în aprovizionarea cu apă, cu o situație similară confruntându-se și statul Sao Paolo.

Citeste si:  Programul Alimentar Mondial: 14 milioane de persoane din sudul Africii, confruntate cu perspectiva foametei

Lipsa ploilor își face simțite efectele și în statele Minas Gerais și Rio de Janeiro. În Minas Gerais, peste 50 de localități mari au raționalizat consumul de apă, iar autoritățile din Rio de Janeiro au avertizat că este posibil să procedeze în același fel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata