Ponta: Există posibilitatea legală de a redeschide dosarul Flota

21

Premierul Victor Ponta a anunțat luni seară, 26 ianuarie, că „există posibilitatea legală de a se redeschide dosarul Flota” și că a cerut Ministerului Justiției și AVAS să studieze decizia de închidere a acestui dosar.

„Există posibilitatea legală de a redeschide dosarul Flota. În funcție de analize vom lua o decizie. Guvernul răspunde în fața Curții de Conturi despre cum gestionează prejudiciile statului și nu vrem să vină Curtea să ne spună că nu am făcut tot posibilul pentru a recupera prejudiciul”, a postat premierul pe contul său de Facebook.

Anterior, într-o intervenție telefonică la România TV, Ponta a admis că în această fază „se studiază posibilitatea legală” de redeschidere a acestui dosar.

Citeste si:  Aprecierea francului înrăutăţeşte perspectivele de creştere economică în Elveţia

„Am cerut celor de la Ministerul Justiției și AVAS să studieze decizia. În funcție de concluziile la care vor ajunge, sigur, vom ataca sau nu respectiva decizie. Dar deocamdată nu este decât o fază în care se studiază posibilitatea legală. (..) Nu pot să comentez decizii ale magistraților”, a spus premierul.

Procurorii DNA au dispus, săptămâna trecuta, clasarea dosarului ”Flota”, în care este vizat și fostul președinte Traian Băsescu.

Într-un răspuns al DNA se arată că în acest dosar, datorită cauzei de impunitate prevăzută de Constituția României, prin rezoluția din 19 octombrie 2006, s-a dispus suspendarea urmăririi penale.

Citeste si:  Şova (PSD): Preşedintele ştia cine e Bercea când dansa cu el în campanie

Ulterior, ca urmare a încetării cauzei de suspendare a urmăririi penale, împrejurare ce a intervenit la data de 21 decembrie 2014, prin ordonanța din 12 ianuarie 2015, s-a dispus reluarea urmăririi penale.

Prin ordonanța procurorului din data de 21 ianuarie 2015 s-a dispus față de Traian Băsescu clasarea cauzei având ca obiect infracțiunile de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată și delapidare, întrucât faptele nu există.

Potrivit DNA, în ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu, reținută în sarcina lui Traian Băsescu, se constată că această faptă nu există, deoarece prin exercitarea funcțiilor de decizie în cadrul Ministerului Transporturilor, în perioada 1990-1992 și 1996-2000, „nu a produs și nu a determinat producerea vreunui prejudiciu în patrimoniul CNM Petromin SA Constanța, aceasta pentru că navele care fac obiectul cauzei s-au vândut în baza aprobărilor legale date de Fondul Proprietății de Stat (FPS) — acționarul majoritar al CNM Petromin SA în cadrul procesului de privatizare inițiat de Guvernul României”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    …. Ponta, nici nu stii, cat de prost incepi sa fii. Te bagi in seama si tu, caci alceva mai bun nu stii sa faci. Inainte de 16 noiembrie 2014 guvernai la TV, toata ziulica erai pe „sticla”. Acum, cand Iohanis nu-i Basescu, iti este mai greu sa te obisnuiesti cu alt stil de a face politica al noului presedinte. Demisia. Nu ai demonstrat nimic, in afara de aroganta si prostie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata