DNA a trimis în judecată un medic oncolog pentru 52 de infracţiuni de luare de mită

14

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a medicului specialist în oncologie Csiki Csongor, șef al Compartimentului Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și coordonator județean al Programului național de oncologie pentru județul Harghita, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a 52 infracțiuni de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA remis marți , în perioada 2011-2014 Csiki Csongor a primit bani, în cuantum de 1.330 lei, și bunuri alimentare în cuantum de 203 lei, cu ocazia efectuării a 39 de consultații în incinta cabinetelor din Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient, în schimbul eliberării unei rețete periodice sau a efectuării unei consultații).

Citeste si:  Percheziţii DNA la Primăria Ploieşti în dosarul finanţării echipei FC Petrolul

„La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri alimentare, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului, asupra sumelor de 2.110 lei, 600 USD și 200 Euro, ridicate cu ocazia percheziției domiciliare de la inculpatul Csiki Csongor”, se mai arată în comunicat.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata