
Top 100 restaurante la care trebuie să mergi cel puţin o dată în viaţă
Restaurantul ”Pierre Gagnaire” din Paris, care poartă numele maestrului său bucătar, este primul din topul celor 100 de restaurante la care oricine ar trebui să meargă măcar o dată în viață, realizat de revista ”Le Chef”, scrie EFE miercuri.
Clasamentul a fost alcătuit pe baza opțiunilor exprimate de cei 512 chefi cotați cu două sau trei stele Michelin din întreaga lume și este dominat clar de restaurante din Franța.
Potrivit Top 100 din ‘Le Chef’, în Franța se găsesc 31 dintre restaurantele la care este ‘neapărat’ să iei o masă, printre acestea figurând cele care aparțin unor ‘monștri sacri’ precum maeștrii bucătari Paul Bocuse, Alain Ducasse și Michel Bras.
Pe locul al doilea se situează Japonia, cu 13 restaurante, urmată de SUA și Italia, fiecare cu câte zece nume, inclusiv ‘Per Se’ a lui Thomas Keller și ‘Osteria Francescana’ a lui Massimo Bottura. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)