DOZADEBINE.ro: Articolele zilei (1 februarie 2015)

¤ BOTOŞANI: Eminescu şi Ipoteşti, la kilometrul zero al culturii româneşti

Orice turist care ajunge la Botoşani nu poate rata ocazia de a vizita locurile în care a copilărit marele poet Mihai Eminescu.

¤ Gândurile zilei – 1 februarie 2015

Pesimistul vede dificultăţi în orice oportunitate. Optimistul găseşte oportunităţi în orice dificultate

¤ BOTOŞANI: Leagănul copilăriei lui Nicolae Iorga

Istoria unui mare istoric, concentrată între pereţii unei case tradiţionale din centrul municipiului Botoşani – Casa Memorială “Nicolae Iorga”, care adăposteşte o parte din trecutul unuia dintre cei mai mari istorici şi oameni politici ai României.

¤ Constantin Urdaş, antrenorul român cu cele mai mari performanţe la haltere femei

A fost un mare campion, iar acum descoperă campioni. Antrenorul secund al lotului naţional de haltere al României, dar şi antrenorul secţiei de haltere a Clubului Sportiv Botoşani, Constantin Urdaş, a realizat, în ultimul an, performanţe greu de egalat.

¤ BOTOŞANI: Centrul Vechi, o colecţie unică de clădiri monumente istorice

Strânge la un loc 60 de clădiri monumente istorice şi oferă vizitatorilor imaginea unui mic Leipzig. Centrul Vechi al municipiului Botoşani este o colecţie de clădiri “simbol” care îmbină aproape perfect istoria şi modernismul.

¤ Bancul zilei: Concurs de bancuri politice

¤ BOTOŞANI: Municipiul Botoşani

Municipiul Botoşani, reşedinţa judeţului Botoşani, este situat în nord-estul României, mai exact în nordul Podişului Moldovei, în zona de contact a Dealurilor Siretului cu Câmpia Jijiei, la 130 m altitudine, pe interfluviul dintre râurile Drăcşani şi Sitna.

¤ Casa Strâmbă din Windsor

În timp ce multe case strâmbe sunt construite în mod deliberat aşa, pentru a atrage vizitatori, casa care se ridică în piaţa Windsor, din Anglia, este rezultatul neglijenţei.

¤ Horoscopul zilei de duminică, 1 februarie

¤ BOTOŞANI: Municipiul Dorohoi

În zona de contact a Câmpiei Jijiei Superioare cu Dealurile Bour, la circa 35 de km nord-vest de Botoşani, reşedinţa judeţului cu acelaşi nume, se află municipiul Dorohoi.

¤ Fabricile de confecţii din Botoşani lucrează pentru cele mai mari case de modă internaţionale

Fabricile de confecţii din Botoşani asigură produsele de lux pentru branduri din lumea modei precum Armani, Ralph Lauren, Prada, Zara, Zenia, Margiela, Massimo Dutti, Vivienne Westwood, Versace sau Hugo Boss.

¤ O invenţie pe zi: SCUTECUL ABSORBANT PENTRU COPII

Scutecul absorbant pentru copii, de unică folosinţă, a fost creat pentru a ameliora disconfortul bebeluşilor cauzat de umiditatea permanentă.

 Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.