APIA: 30 iunie 2015, termen limită pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură

24

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV din 2014 va fi plătit agricultorilor până la data de 30 iunie 2015, în limita bugetului aprobat de 162,7 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

Cantitatea totală de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare este de 90,5 milioane de litri. În cazul în care solicitările depășesc cantitățile prevăzute, cuantumul plăților se reduc proporțional.

Citeste si:  APIA: 151 de autoturisme hibride şi electrice, vândute în România în primele cinci luni

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea se calculează în lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorină.

Până la începutul lunii noiembrie din 2014, APIA a plătit 211 milioane de lei pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizată în agricultură. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata