Gastrofestivalul de la Madrid: Invitaţie tentantă pentru toate simţurile

10

Cea de-a șasea ediție a Gastrofestivalului, inaugurată sâmbătă, 31 ianuarie, la Madrid, este un punct de maximă atracție nu numai pentru iubitorii artei culinare, ci și pentru cei pasionați de literatură, modă sau cinematograf, după cum anunță pagina de internet a acestui eveniment, care se va încheia la 15 februarie.

Festivalul are loc sub egida ‘Madrid Fusion 2015’, cel de-al XIII-lea Summit Internațional al Gastronomiei, care va reuni timp de trei zile, începând de luni, un număr impresionat de profesioniști ai domeniului: maeștri bucătari, manageri de restaurante și ziariști.

Citeste si:  Noul șef al IAG îl numește pe Doyle al Aer Lingus ca CEO al BA

Timp de două săptămâni, peste 400 de instituții culturale, magazine, restaurante, baruri și cafenele participă la un lung șir de acțiuni care pun în valoare gastronomia, una dintre marile atracții ale capitalei spaniole. Ofertele sunt pentru toate cele cinci simțuri și pentru toate portofelele, asigură organizatorii.

Programul, extrem de variat, cuprinde șapte mari secțiuni intitulate: Madridul gastronomic, Experiențe senzoriale, Gastrocultură, Gastrofashion, Gastrosănătate, Design și Gastronomie, precum și Enocultură.

Vor avea loc activități devenite ‘clasice’ în acest festival, precum ‘Degustatapas’ (degustări de antreuri însoțite de un pahar de bere, cu un preț mediu de 3 euro), sau ‘Cenas con las estrellas’ (mese de seară pregătite de chefi cu multe stele, invitați din diferite colțuri ale lumii) sau meniuri de 25-30 de euro în restaurante de renume.

Citeste si:  CCR a respins sesizările depuse împotriva candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale

Nu vor lipsi nici proiecțiile de filme și documentare cu subiecte legate de universul bucătăriei și nici expoziții de același gen găzduite de muzee sau galerii de artă. De exemplu, un atelier culinar despre utilizarea algelor este planificat la Muzeul Sorolla, ca un omagiu adus peisajelor marine atât de des întâlnite în tablourile
marelui pictor spaniol Joaquin Sorolla.

Printre noutățile ediției din 2015 a ‘Gastrofestivalului’, figurează concerte de jazz cu degustări de vinuri și brânzeturi, o călătorie gastronomică prin opera scriitorului Gabriel García Márquez și un atelier de confecționat pălării comestibile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata