Oraşul Caceres, capitala spaniolă a gastronomiei în 2015

Caceres a primit oficial titulatura de capitală spaniolă a gastronomiei la ediția de anul acesta a Târgului Internațional de Turism, Fitur, care se desfășoară în aceste zile la Madrid, după ce orașul a fost inclus pe o listă selectă de destinații turistice preferate în 2015 elaborată anual de prestigiosul ziar american The New York Times.

The New York Times a inclus Cáceres pe lista celor 52 de destinații cele mai vizitate anul acesta bazându-se pe oferta sa culinară, relatează cotidianul ABC.

Ecourile privind specialitățile și arta culinară din acest oraș au început odată cu deschiderea Atrio, un hotel modern cu un restaurant impresionant (care deține două stele Michelin și poate cea mai selectă colecție de vinuri din Europa), instalat într-o clădire istorică din centrul vechi.

Citeste si:  A fost lansat un teaser pentru sezonul 6 din "Game of Thrones"

Și ziarul britanic The Guardian a ales Caceres în suplimentul său „Holiday hotspots: where to go in 2015” pentru toți gurmanzii care vor să viziteze anul acesta Capitala Spaniolă a Gastronomiei. Ziarul descrie orașul spaniol ca un labirint de străzi înguste, pavate cu piatră medievală și recomandă festivalurile sale axate pe gastronomie.

Cotidianul recomandă unele specialități locale precum jambonul iberic „jamon”, supa de pâine cu piper, orezul cu iepure, tarta de casă, brânzeturile locale cu gust amărui realizat din lapte crud de oaie. Printre localurile ce merită încercate recomandă în special Atrio și bucătarii săi chefs Tono Pérez și José Polo, și hotelul Parador de Cáceres care se numără printre cele mai luxoase din Spania. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata