BNR reduce dobânda de politică monetară la 2,25% pe an

11

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României a decis miercur, 4 februarie,  reducerea dobânzii de politică monetară de la 2,5% la 2,25% pe an, începând cu data de 5 februarie, potrivit unui comunicat al BNR.

De asemenea, banca centrală a decis îngustarea coridorului simetric format din ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/-2 puncte procentuale de la +/-2,25 pp, gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar și menținerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii.

‘Astfel, începând cu data de 5 februarie, rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) se va reduce la 4,25% pe an de la 4,75%, în timp ce rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 0,25%’, se precizează în comunicatul BNR.

Citeste si:  Paleologu: Nu ”îmi pute” deloc PMP-ul. Turcescu, o problemă de igienă

CA al BNR a analizat și aprobat Raportul trimestrial asupra inflației, document care va fi prezentat într-o conferință de presă organizată în data de 9 februarie 2015. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata