Comisia juridică a aprobat cererea de începere a urmăririi penale în cazul Elenei Udrea

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea, a anunțat președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

20 de deputați au votat pentru aprobarea cererii, unul împotrivă, un deputat s-a abținut și un vot a fost anulat.

„Comisia s-a pronunțat. Vreau să fac o precizare care s-a făcut și în cazul dezbaterilor. Nu este vorba de ridicarea imunității unui parlamentar, ci este un aviz pentru începerea urmăririi penale a unui fost ministru. Procedura spune că, în acest caz, Comisia juridică propune Camerei acest aviz”, a afirmat Ciucă, la finalul ședinței Comisiei juridice, care a durat aproximativ de 20 de minute.

Citeste si:  A murit după ce a fost operat de un voluntar. Așa a sfârșit un bărbat de 67 de ani din Timișoara

El a precizat că votul a fost secret și că „nu s-a mai intrat deloc pe fond.”Procedura este una simplă. Ca de fiecare dată, nu s-a făcut nicio diferențiere”, a adăugat Ciucă.

Potrivit acestuia, Elena Udrea, prezentă la ședința comisiei, a susținut că ar fi unele neclarități, pe care le va clarifica însă în Justiție.

„Este de acord cu procedura aplicată de comisie și a solicitat să dăm această încuviințare. După cum știți, domnia sa a trebuit să părăsească încăperea, după care dezbateri pe fond nu au mai existat. (…) Nu s-au ridicat obiecții, s-a trecut la procedura de vot”, a explicat Ciucă.

Citeste si:  Patriarhul Daniel: Înscrierea la ora de religie, un act de mărturisire publică a credinţei

Întrebat dacă lunea viitoare va fi un vot final în plen în acest caz, el a spus că răspunsul îl poate da președintele Camerei Deputaților, care convoacă Biroul permanent și plenul. „Probabil, dacă noi astăzi în cursul după-amiezii trimitem către Biroul permanent raportul comisiei care vizează încuviințarea, de mâine începând oricând președintele Camerei poate să convoace plenul. Cel mai probabil este luni”, a precizat Ciucă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata