DOZADEBINE.ro: Titlurile zilei (5 februarie 2015)

¤ BRAŞOV: Sanctuarul de urşi de la Zărneşti

Rezervaţia de urşi „Libearty” de la Zărneşti, construită pentru salvarea urşilor ţinuţi în captivitate, este cea mai mare rezervaţie de tip sanctuar din Europa şi a doua din lume.

¤ Gândurile zilei – 5 februarie 2015

„Natura nu este niciodată înşelătoare; întotdeauna ne amăgim singuri”

¤ BRAŞOV: Biserica Neagră, cea mai mare clădire de cult din România

Biserica Neagră este cea mai mare clădire de cult din România şi totodată un simbol al Braşovului, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiu, peste 200.000 de turişti trecându-i anual pragul.

¤ Arborele de bumbac din Freetown

În partea veche a oraşului Freetown, capitala statului Sierra Leone, în centrul unui sens giratoriu împrejmuit cu bordură din beton, se află un enorm arbore de bumbac (Ceiba pentandra).

¤ BRAŞOV: Casa Sfatului, primăria de altădată

Casa Sfatului face parte din obiectivele importante ale municipiului Braşov din punct de vedere al valorii istorice şi, după Biserica Neagră, este cel mai reprezentativ monument istoric pentru oraş.

¤  Horoscopul zilei de joi, 5 februarie 2015

¤ Junii Braşovului – un obicei cu valoare de unicat în România

Junii Braşovului, un obicei străvechi care se pierde în negura vremurilor, este considerat pe bună dreptate ca având o valoare unicat în România, ce aminteşte cu prisosinţă de valorile trăirii dacice pe aceste meleaguri.

¤ BRAŞOV: Şirnea – primul sat turistic din România

Şirnea este un sat din judeţul Braşov, care aparţine de comuna Fundata, atestată documentar în anul 1729, amplasată la poalele Masivului Piatra Cariului, la o altitudine de 1.360 de metri.

¤ Sărută Piatra Blarney

În apropiere de satul Blarney, în Irlanda, la aproximativ 8 km nord-vest de orăşelul Cork, se află castelul Blarney. În partea de sus a castelului se află Piatra elocvenţei, cunoscută mai ales sub numele de Piatra Blarney.

¤ BRAŞOV: Municipiul Braşov

Municipiul Braşov, reşedinţa judeţului omonim, este situat în partea centrală a României, în Depresiunea Bârsei, la 520-650 m altitudine, la poalele masivului Tâmpa şi ale prelungirilor nordice ale masivului Postăvarul.

¤ Bancul zilei: Ultimele clipe

¤ BRAŞOV: Municipiul Codlea

Municipiul Codlea este situat în depresiunea Braşov, la poalele de est ale Măgurii Codlei, la 560 m altitudine, pe râul Vulcăniţa, la 14 Km NV de municipiul Braşov.

¤ O invenţie pe zi: CĂRUCIORUL PENTRU COPII

Căruciorul pentru copii a fost inventat în 1733, de arhitectul englez William Kent. Creat special pentru cel mai mic dintre cei trei copii ai ducelui de Devonshire, Kent a fost inspirat de unul dintre cărucioarele sale de cărat unelte de grădinărit

 

Detalii pe www.DOZADEBINE.ro

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.