Recorduri: Cel mai mare acvariu din lume

50

În aprilie 2014, reprezentanții Guinness Book of World Records anunțau că în China a fost inaugurat cel mai mare acvariu din lume Chimelong Ocean Kingdom.

Chimelong Ocean Kingdom este situat în cadrul Chimelong International Ocean Resort din Hengqin, Zhuhai, China. Este vorba despre unul dintre cele mai mari parcuri tematice din lume, oferindu-le turiștilor posibilitatea de a vedea de aproape unele dintre cele mai rare animale, precum, rechinul-balenă, delfinul alb sau beluga, ursul polar.

Chimelong Ocean Kingdom are un volum total de apă dulce și sărată de 48,71 milioane de litri și oferă vizitatorilor mai multe arii cu diverse teme acvatice, fiecare simbolizând o anumită zonă oceanică.

Citeste si:  Japonia - trei ani de la tsunamiul devastator şi accidentul nuclear de la Fukushima

Astfel, pe lângă titlul de cel mai mare acvariu din lume, acesta deține și recordurile pentru ”cel mai mare dom subacvatic”, ”cel mai mare bazin de acvariu”, rezervorul are un volum de 22,7 milioane litri de apă sărată, ”cea mai mare fereastră de acvariu” și ”cel mai mare panou de acril”.

Rezervorul de expoziție Whale Shark, situat în zona Ocean Wonders a parcului, are cel mai mare panou acrilic din lume, care măsoară 39,6 metri lungime și 8,3 metri lățime.

Whale Shark are, de asemenea, cel mai mare dom de vizionare subacvatică, care are un diametru exterior de 12 metri și este plasat într-o structură cilindrică construită în interiorul rezervorului.

Citeste si:  Ioana Petrescu: Ţinta noastră este să ajungem la o creştere economică de 5-6% pe termen mediu

Parcul tematic Chimelong Ocean Kingdom se întinde pe o suprafață de 140 de hectare și a costat peste 800 de milioane de dolari. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata