Coldea: Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare

Directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, a declarat luni, la ieșirea din sala de ședințe a Comisiei permanente comune a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI, că respinge categoric afirmațiile exprimate la adresa SRI și a sa, pe care le consideră ‘denigratoare și lipsite de orice fundament real’.

„Resping categoric afirmațiile exprimate public la adresa SRI și a mea, pe care le consider denigratoare și lipsite de orice fundament real. Desigur, însă cred că orice persoană responsabilă care consideră că are cunoștință despre posibile încălcări ale legii sau regulamentelor SRI poate și trebuie să se adreseze instituțiilor abilitate, respectiv Ministerului Public și sau după caz Comisiei parlamentare de control a activității SRI. Am asigurat membrii Comisiei, și pe această cale îi asigur pe toți cei care sunt interesați, că SRI își face datoria în continuare cu bună credință, la aceleași standarde de calitate și legalitate, în interesul apărării siguranței naționale și a cetățenilor ei”, a precizat Coldea.

Citeste si:  Eduard Hellvig: Nu vor exista schimbări în SRI

Coldea a menționat că a solicitat Comisiei permisiunea de a se retrage din ședință pentru a da posibilitatea directorului general pentru securitate din cadrul SRI să poată prezenta rezultatele verificării sale interne.

„În ceea ce privește afirmațiile publice din ultima perioadă la adresa instituției și a mea personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor, am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate, cel care a inițiat și realizat verificarea internă, să poată prezenta în condiții obiective informațiile rezultate din această verificare și să răspundă la întrebările comisiei”, a spus Coldea.

Citeste si:  Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă privind interceptările

Directorul interimar al SRI a mai afirmat că a pus la dispoziția Comisiei toate informațiile solicitate și a răspuns la întrebările adresate.

„În primul rând, am pus la dispoziția comisiei toate informațiile solicitate și am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisiei în parte, la cele cinci puncte ale ordinii de zi. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituția, cât și conducerea SRI au acționat în condiții de deplină neutralitate și echidistanță politică, iar activitatea în relația cu reprezentanții Justiției, Ministerului Public, fie că vorbim de Parchetul General, DNA sau DIICOT, s-a desfășurat strict în limitele legii și ale protocoalelor de cooperare”, a mai precizat Coldea.

Citeste si:  Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, va da în judecată ANI

Conducerea Serviciului Român de Informații (SRI) s-a prezentat luni la audierile din Comisia comună permanentă a Parlamentului pentru exercitarea controlului asupra activității SRI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata