Un dispozitiv pentru prizat praf inofensiv devine rapid o nouă fiţă

11

Maestrul ciocolatier belgian Dominique Persoone a creat, mai în glumă, mai în serios, un dispozitiv pentru prizat pudră de ciocolată cu care a dorit să impresioneze la o petrecere organizată de membrii formației The Rolling Stones, la care a fost invitat în 2007. Șapte ani mai târziu, aceste dispozitive inspirate din cele pentru prizat tutun par să devină noua fiță în rândul tinerilor nonconformiști, iar ciocolatierul belgian a vândut deja peste 25.000 de astfel de instrumente, conform unui material publicat de Reuters.

Dominique Persoone, 46 de ani, originar din Bruges, a recunoscut că s-a inspirat după dispozitivul pentru prizat tabac al bunicului său. El și-a numit invenția ‘Chocolate Shooter’ iar pentru doritorii de tras pe nas ceva inofensiv au apărut deja sortimente de pulbere de cacao amestecată cu mentă și cu ghimbir sau zmeură. Inventivului ciocolatier nu i-a fost ușor până a descoperit formula ideală de praf de ciocolată pentru prizat. În primele încercări a folosit chiar un amestec în care a introdus și praf de ardei iute. „A fost o idee foarte proastă”, a recunoscut el amuzat.

Citeste si:  Prinţul George a primit cadou de la papa Francisc un glob de lapislazuli cu o cruce de argint

În schimb, „menta și ghimbirul au darul de a te gâdila plăcut pe nas (…) Apoi aroma de mentă se risipește dar ciocolata ți se urcă la cap”, a adăugat el.

Dispozitivele „Chocolate Shooter”, care se vând la prețul de 45 de euro bucata, au fost deja exportate în Rusia, India, Canada, Australia și SUA. Pachetul conține un avertisment împotriva trasului excesiv pe nas, însă Persoone insistă că nu există niciun risc pentru sănătate.

„Mentalitatea tuturor atunci când vine vorba de trasul pe nas este că nu este bine, că așa se consumă droguri… Eu nu sunt un băiat rău care promovează consumul de droguri, chiar deloc…. Dar viața poate deveni plictisitoare, așa că hai să ne distrăm”, și-a încheiat el pledoaria pentru un mod inedit de a te bucura de ciocolată.

Citeste si:  Bancomate biometrice în Polonia

Non-conformist și mare amator de tatuaje, Persoone, care a colaborat cu bucătari celebri precum Heston Blumenthal (restaurantul The Fat Duck) sau Ferran și Albert Adria (restaurantul El Bulli), nu este străin nici de inovațiile culinare. Pe lângă ciocolata realizată după rețete clasice, el a mai inventat ciocolata cu șuncă și ceapă, ciocolata cu scoici și chiar ciocolata cu iarbă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: jumijumi.com,thrillist.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata