Parlamentul român şi-a dat acordul pentru arestarea Elenei Udrea

11

Parlamentarii români au aprobat solicitarea de arestare a unuia dintre cei mai influenți politicieni din ultimul deceniu, în condițiile în care acesta este acuzat de procurori de mai multe infracțiuni de corupție, relatează luni Associated Press.

Parlamentul a votat în noaptea de luni spre marți pentru a permite ca Elena Udrea, deputată, să fie urmărită penal și arestată după un vot pozitiv în comisia de specialitate săptămâna trecută.

Udrea le-a spus deputaților că solicitarea procurorilor privind arestarea sa este un abuz și a plecat din Parlament înainte de vot, notează agenția de știri americană.

Citeste si:  Cifra de afaceri brută a Rompetrol Rafinare scade cu 6% în primele 9 luni;compania consemnează pierderi de 26,9 milioane dolari

Fost ministru al turismului și candidat în alegerile prezidențiale de anul trecut, Elena Udrea, în vârstă de 41 de ani, a câștigat notorietate datorită relației ei apropiate cu Traian Băsescu, președinte al României între 2004 și 2014.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatului Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: „Gala Bute” și „Microsoft”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata