Mazuru, despre incidentul cu invitaţiile: A fost o gafă de proporţii a unor diplomaţi de la Paris; eu pot să fiu responsabil

9

Ambasadorul României în Franța, Bogdan Mazuru, a declarat marți cu privire la incidentul cu invitațiile la întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții comunității de români că a fost o „gafă nefericită”, arătând că nu se poate face vinovat, ci poate fi responsabil de această situație.

„Am auzit (n.r. de chemarea mea în țară). Eram în pregătirea vizitei președintelui, nu știu ce s-a întâmplat acasă. Ce s-a întâmplat este un lucru foarte nefericit. Au fost niște gafe, orice gafă este nefericită. Asta este situația. Ce pot să vă spun? Dacă vreți să știți mai multe, nu iau eu măsurile, măsurile le ia Ministerul de Externe„, a spus Mazuru.

Citeste si:  Firmele nu vor mai putea fi vândute fără un control de la Fisc

El a afirmat că nu a fost anunțat cu privire la propunerea Comisiei de politică externă a Senatului, dar că dacă va fi chemat să dea explicații este obligat să meargă.

„Este bineînțeles părerea parlamentarilor din comisia de politică externă, dacă este așa. Vinovat nu cred că mă fac, pot să fiu responsabil. Sunt două lucruri diferite, în momentul în care se întâmplă ceva la tine în ogradă, atunci ești responsabil. Pot să fiu, dacă sunt invitat să dau explicații, voi veni cu plăcere. Voi vorbi și cu ministrul de Externe. Dacă mă cheamă comisia parlamentară sunt obligat să vin să dau explicații”, a explicat ambasadorul.

Citeste si:  Băncile solicită devansarea termenului de intrare în vigoare a legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice

Mazuru a precizat că imediat după acest incident a trimis o explicație ministerului de Externe, în care a menționat că a fost „o mare gafă, a unor diplomați de la Paris”.

„Nu eu decid demiterea. Aceste lucru îl decide Ministerul de Externe”, a mai spus Mazuru.

El a arătat că au fost doar trei mențiuni pe o listă, catalogând această chestiune „absolut nefericită”.

Comisia pentru politică externă din Senat a propus, marți, chemarea de la post a ambasadorului României în Franța, Bogdan Mazuru, precum și a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, și a unei funcționare, ca urmare a incidentului cu invitațiile pentru recepția ocazionată de vizita președintelui Klaus Iohannis la Paris. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata