Scandalul nucilor de Macadamia: Moştenitoarea companiei Korean Air condamnată la un an de închisoare

17

Moștenitoarea companiei Korean Air (KAL) a fost condamnată joi, 12 februarie, la un an de închisoare de justiția sud-coreeană, în cadrul celebrului scandal al nucilor de Macadamia, informează AFP.

Cho Hyun-Ah, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulilor de securitate aeriană, obstrucție a cursului anchetei și agresiune împotriva unui membru al echipajului. Parchetul ceruse trei de închisoare împotriva ei.

Scandalul, extrem de mediatizat în Coreea de Sud, datează din 5 decembrie, când fiica patronului KAL a cerut debarcarea șefului de cabină al zborului New York-Seul, care rula pe pistă, obligând aparatul să revină la punctul de staționare pentru ca acesta să fie dat jos.

Citeste si:  Avion întors din drum de fiica patronului Korean Air, nemulţumită de servirea aperitivului

Cho Hyun-Ah, care era atunci șefă a companiei, se arătase jignită de faptul că alunele de Macadamia pe care le comandase i-au fost aduse în pungă și nu într-un bol.

Tribunalul a apreciat că inculpata a modificat ilegal planul de zbor al avionului, plecând de la principiul că aparatul putea fi considerat deja angajat pe ruta de zbor.

Fosta vicepreședintă s-a comportat „ca și cum era vorba de avionul său privat”, a conchis tribunalul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata