Versiunea Google Earth Pro poate fi utilizată cu titlu gratuit

14

Google va pune la dispoziția utilizatorilor de internet cu titlu gratuit serviciul său de hărți Google Earth Pro, anunță agenția DPA.

Pentru a putea fi utilizat programul Google Earth Pro avea un cost de aproximativ 400 de dolari pe an, însă în prezent compania americană a anunțat că poate fi descărcat gratuit de orice utilizator.

Comparativ cu versiunea de bază Google Earth, Google Earth Pro oferă funcții suplimentare pentru utilizatori precum imprimarea unor fotografii la rezoluții înalte și măsurarea 3D a clădirilor prezente în hărțile respective.

Citeste si:  Cântăreaţa şi actriţă rusă Janna Friske s-a stins din viaţă la 40 de ani

De asemenea versiunea Google Earth Pro permite înregistrarea video la calitate high-definition a incursiunilor turistice virtuale în orice colț al planetei, a unor obiective turistice istorice sau chiar într-o o galerie subacvatică impresionantă.

Google Earth este unul dintre cele mai populare proiecte de hărți online 3D la îndemâna oricărui utilizator de internet, care astfel poată vizualiza anumite zone, obiective turistice celebre sau să măsoare anumite distanțe între diferite locații.

Prima versiune a programului, denumită EarthViewer 3D, a fost lansată la 11 iunie 2001 și a fost realizată de compania Keyhole Inc, în baza unei finanțări din partea CIA. În 2004 Google cumpărat compania respectivă și a dezvoltat programul. În octombrie 2011, programul Google Earth a depășit pragul de peste un miliard de descărcări de pe site-ul Google, potrivit axetue.com. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata