Gimnastică artistică: Româncele au dominat concursul de junioare ”Nadia Comăneci Invitational”

11

Junioarele române Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai au dominat ediția 2015 a concursului de gimnastică artistică ”Nadia Comăneci International Invitational”, desfășurat la Cox Arena din Oklahoma City, în organizarea Academiei deținute de Nadia Comăneci și Bart Conner.

După ce anul trecut a ocupat locul al treilea pe echipe, acum româncele s-au impus în concursul pe echipe, dar și la individual compus, unde Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au încheiat, la egalitate, în fruntea ierarhiei, în timp ce Alexandra Mihai a urcat pe treapta a treia a podiumului, iar în finalele pe aparate, Ioana Crișan a ieșit învingătoare la sărituri și la bârnă, iar Olivia Cîmpian la sol, relatează site-ul Federației Române de Gimnastică.

Citeste si:  Constanța: Parchetul a clasat dosarul de cercetare penală al accidentului în care a decedat stilistul Răzvan Ciobanu

În concursul pe echipe, Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai, care au fost însoțite în Statele Unite de antrenorul Florin Cotuțiu, s-au impus cu un total de 106,100 puncte, devansând Gym-Fly (Canada), pentru care a concurat Victoria Jurca, locul al treilea revenind echipei Bart Conner Gymnastics Academy.

La individual compus, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au terminat la egalitate, cu 52,85 puncte, pe primul loc, iar Alexandra Mihai, afectată de o leziune la degetul mare în timpul rotației finale la încălzirea de la paralele, a ocupat poziția a treia.

Citeste si:  Leul a intrat în hibernare?

În finalele pe aparate, Ioana Crișan s-a impus la sărituri și bârnă, iar Olivia Cîmpian a depășit-o pe Alexandra Mihai cu doar 10 sutimi în finala de la sol, titlul la paralele fiind adjudecat de gimnasta canadiană Laurie-Lou Vezina (Gym-Fly). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata