Ponta: Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu

10

Premierul Victor Ponta a precizat marți, pe Twitter, că nu cunoaște și nu dorește să comenteze cercetările pe care le fac procurorii în cazul cumnatului său.

„Nu cunosc și oricum ar fi greșit să comentez eu cercetările efectuate de procurori față de cumnatul meu. Legea trebuie să fie egală pentru toți”, a scris Ponta pe Twitter.

Perchezițiile efectuate marți de DNA în București și Ploiești vizează firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, au declarat surse judiciare.

Citeste si:  Îl voi propune premier interimar pe Mircea Duşa, declară Victor Ponta

Aceleași surse susțin că în cauză este implicat și cumnatul premierului, Iulian Herțanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.

Sursele citate au precizat că în cauză ar fi vorba de un proiect de lucrări, iar faptele ar avea legătură cu deturnarea de fonduri europene în proporție de 54%, bani însușiți în interes propriu, dar și cu practici evazioniste.

Potrivit surselor citate, valoarea prejudiciului se ridică la 7.800.000 lei, iar evaziunea fiscală la 2.500.000 lei. În dosar ar fi vorba de rețele de canalizare, au adăugat sursele.

Citeste si:  Ponta: În ''Anul Brâncoveanu'' trebuie să privim spre viitor şi să învăţăm din înţelepciunea acestui mare conducător

Procurori DNA efectuează marți dimineață percheziții în 14 locații, majoritatea situate în municipiile București și Ploiești, la sedii de societăți comerciale ori domicilii ale unor persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata