Prima formaţie care a concertat pe fiecare continent

15

O formație americană este prima din lume, care a susținut un concert pe fiecare din cele șapte continente. Performanța este cu atât mai impresionantă cu cât a fost realizată în același an, 2013.

Este vorba de cei patru rockeri americani de la faimoasa trupă Metallica. După ce, în 2013, trupa concertase în America de Sud, America de Nord, Africa, Asia, Europa și Australia, la 8 decembrie 2013, James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich și Robert Trujillo au susținut un concert pe cel mai sudic continent, Antarctica, singurul care le rămăsese inaccesibil. Evenimentul s-a desfășurat la lumina zilei, în cadrul unei baze științifice argentiniene numită Carlini, în interiorul unui dom transparent.

Citeste si:  Două iceberguri uriaşe s-au desprins din calota antarctică

Sonorizarea a fost efectuată cu ajutorul panourilor solare, fără însă a fi folosite amplificatoare sau boxe puternice. Publicul a fost alcătuit din 120 de persoane, o parte din ei fiind cercetători, o alta fiind alcătuită din fani sud-americani ai trupei, care au câștigat un concurs organizat de o celebră marcă de băuturi răcoritoare.

Reprezentația live, numită sugestiv ”Freez’em All’‘ (Îngheață-i pe toți) a durat aproximativ o oră, timp în care au fost interpretate zece piese, incluzând hituri precum ”One”, ”Enter Sandman” sau ”Master of Puppets”. Evenimentul a fost transmis în direct pe Internet.

Citeste si:  Peste 9.000 de specii sunt indexate într-un nou atlas dedicat biodiversităţii marine a Antarcticii

Realizarea celor de la Metallica este menționată în ediția 2015 a Cărții Recordurilor.

Totuși, concertul Metallica nu a fost primul eveniment live de muzică rock de la Polul Sud. Trupa Nunatak a ”spart gheața” la 7 iulie 2007, în cadrul evenimentului global numit Live Earth, menit să atragă atenția asupra schimbărilor climatice. Cei cinci membri ai trupei Nunatak, adeptă a sonorităților de indie-rock, erau cercetători în cadrul stației britanice de cercetare Rothera din Peninsula Antarctică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: en.wikipedia.org

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata