Guvernul propune reducerea CAS de la 10,5% la 7,5% la angajat şi de la 15,8% la 13,5% la angajator de la 1 ianuarie 2017

25

Contribuțiile de asigurări sociale la angajat se vor reduce de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2017, iar cele datorate de angajator de la 15,8% la 13,5%, a anunțat miercuri ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, în ședința de Guvern de prezentare a proiectelor de modificare a Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală..

De asemenea, el a spus că proiectul de modificare a Codului Fiscal prevede introducerea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru baza lunară de calcul a CAS și CASS de la 1 ianuarie 2016. „În plus, propunem eliminarea deducerii CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016 și introducerea obligației de plată a CAS și CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri”, a mai spus Vâlcov.

Citeste si:  Proiectul Legii Pensiilor va intra săptămâna viitoare în discuţii în Senat

În plus, în proiectul menționat se prevede majorarea sumei neimpozabile lunare avute în vedere la stabilirea impozitului pe venitul din pensii începând cu 1 ianuarie 2016. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata