EUR
4,85 RON
(-0.23%)
USD
4,34 RON
(+1.23%)
GBP
5,41 RON
(-0.1%)
CHF
4,56 RON
(+0.23%)
BGN
2,47 RON
(-0.03%)
BYN
1,68 RON
(+1.23%)
CAD
3,10 RON
(+0.67%)
RSD
0,04 RON
(+0.01%)
AUD
2,68 RON
(-0.38%)
JPY
0,04 RON
(+1.07%)
CZK
0,18 RON
(+0.29%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Tescovina, medicament natural revoluţionar antiîmbătrânire

 

Pentru bolnavii de reumatism, osteoporoză și spondiloză, farmacistul recomandă băi cu infuzie de tescovină: ”În apa din cadă se pune un amestec concentrat obținut din fierberea a 250 grame de tescovină uscată în trei litri de apă, timp de 5 minute. Timp de două săptămâni, cu pauze de o zi, se face o baie, care durează aproximativ 15 minute. Băile se recomandă și pentru a reda elasticitatea pielii, având în vedere că tescovina îndepărtează celulita și vergeturile”.

Tescovina mai poate fi folosită împreună cu argila pentru calmarea durerilor provocate de artroze, varice, contuzii, întinderi musculare. ”Tescovina uscată, mărunțită foarte fin, se amestecă cu argilă și ceai de troscot până la obținerea unei paste, care se întinde pe o fâșie de tifon și se aplică pe zona afectată, fără a bandaja strâns. Pentru un efect maxim, cataplasma se ține cel puțin 30 de minute, timp în care este strict interzis efortul fizic”, afirmă Bobaru.

El mai spune că, de asemenea, se pot obține foarte ușor în casă și creme cosmetice pe bază de tescovină.

”Se pun la macerat două linguri de tescovină cu alcool de concentrație 70-80 grade. Se lasă zece zile, agitându-se din când în când. După zece zile, se filtrează și tinctura aceea se pune la baie de aburi, unde se lasă să se evapore alcoolul, până când rămâne la fundul vasului un extract moale de consistență siropos, ca mierea.

Acest extract se poate încorpora foarte ușor într-o cremă pe care doamnele o folosesc zilnic, care li se potrivește. Se obține o cremă antiîmbătrânire, recomandată după 40 de ani.

Noi continuăm procedura în farmacie și avem un produs finit antiîmbătrânire. Pentru cei care nu au timp, nu au experiență, preparatele acestea le pot găsi în Farmacia Faltiș”, recomandă farmacistul.

Extractul obținut se mai poate încorpora în unt topit sau lanolină, care se găsește în farmacii, și folosit cu încredere și în tratarea rănilor și a arsurilor.

Ion Bobaru este pus la curent și cu termenii noi din cosmetică, cum ar fi peelingul, definit ca un procedeu de îndepărtare a celulelor moarte și a excesului de sebum cu ajutorul unor particule care curăță în profunzime porii, ajută pielea să respire, să se regenereze mult mai ușor, să absoarbă mai bine substanțele nutritive din cremele aplicate, să devină mai catifelată și cu un aspect mai fresh.

La modă este peelingul cosmetic. Acum există peeling cu laser, care e destul de dur, cu zeamă de lămâie, care este acid. Eu vă recomand un peeling din semințe de struguri albi râșnite și rădăcină de tătăneasă. Pulberea aceasta se amestecă apoi cu un piure, un terci din dovleac fiert.

Este un produs pe care femeile și-l pot face ușor în casă. Se iau o linguriță de rădăcină de tătăneasă și cu o linguriță de semințe de struguri albi și se râșnesc până se fac pulbere. Se fierb apoi câteva cubulețe de dovleac și se fac piure. Pulberea obținută se pune în acest piure împreună cu câteva picături de miere de albine și ulei de măsline. Se amestecă până se obține o pastă. Cu acest produs abraziv se curăță fața de pielea îmbătrânită și vergeturi. O să vedeți ce ușoară și catifelată va fi pielea după aceea”, mai spune Bobaru.

Bucuros să împărtășească tuturor din secretele cercetărilor sale întreprinse timp de peste 40 de ani, farmacistul brăilean ne avertizează ca nu tot ceea ce există acum pe internet ca leacuri și rețete miraculoase trebuie aplicat acasă, pentru că unele dintre acestea pot fi periculoase pentru sănătate.

‘Câți dintre cei care pun rețete pe internet le-au și încercat pe pielea lor? Internetul este plin cu sfaturi din cele mai diverse, dar lumea trebuie să înțeleagă că a pune în practică astfel de informații poate fi, uneori, foarte periculos, pentru că sunt rețete neverificate, nedocumentate. Trebuie să știi să selectezi ce ți se oferă și să ai în spate girul celui care îți propune un tip de tratament sau un produs”, atrage atenția Bobaru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata