Simona Maya Teodoroiu, numită judecător al Curţii Constituţionale

Simona Maya Teodoroiu a fost desemnată, miercuri, de către plenul Senatului, pentru a ocupa funcția de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR), după ce postul deținut de Toni Greblă a fost declarat vacant ca urmare a demisiei acestuia.

Desemnarea Simona Maya Teodoroiu ca judecător al CCR a fost aprobată de Senat, prin vot secret, cu 87 de voturi „pentru” și 73 de voturi „împotrivă”.

Simona Maya Teodoroiu a fost propusă de către grupul PSD din Senat pentru această funcție.

Contracandidata sa, Mona-Lisa Neagoe, propunerea PNL, a primit 73 de voturi „pentru” și 87 de voturi „împotrivă”.

Citeste si:  Pachete începând de la 518 lei/persoană pe Litoral, în cadrul programului ''Zile gratuite de vacanţă 2014''

Din totalul de 168 de senatori și-au exprimat votul 162, însă două voturi au fost anulate.

„Senatul ia act de vacantarea locului de jucător la Curtea Constituțională ca urmare a încetării prin demisie a mandatului domnului judecător Toni Greblă. Doamna Simona Maya Teodoroiu se numește în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru diferența de mandat, respectiv până la data de 15 iunie 2019, dată la care va expira mandatul de nouă ani pentru care a fost numită doamna Iulia Antoanela Motoc”, se arată în Hotărârea adoptată de Senat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata