Havrileţ: Propunerea ANRE şi a Guvernului va fi ca preţul gazelor pentru populaţie să ajungă la 58 de lei/MWh de la 1 iulie

12

Propunerea Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei și a Guvernului va fi ca prețul gazelor pentru populație să ajungă la 58 de lei pe MWh de la 1 iulie, a declarat, luni, Niculae Havrileț, președintele ANRE.

„Este o propunere de 58 de lei pe MWh, față de 53,3 lei pe MWh cât este acum. Aceasta va fi propunerea noastră, împreună cu Guvernul. Va rămâne până la 1 aprilie anul viitor. Noi am solicitat să nu mai facem majorări trimestrial, pentru că este greu, complicat de calculat”, a spus Havrileț, prezent la un forum pe teme de energie.

Citeste si:  ANRE a acordat autorizaţii de înfiinţare pentru cinci parcuri fotovoltaice şi o microhidrocentrală

Acesta a subliniat că prețul gazelor ar putea scădea odată cu intrarea în consum a gazelor din Marea Neagră.

„Noi considerăm că prețul gazului va scădea odată cu accederea în consum a cantităților din Marea Neagră’, a mai spus Havrileț.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 10 ianuarie că Executivul nu s-a înțeles cu partenerii financiari internaționali în privința a două probleme, una dintre acestea fiind continuarea agendei de liberalizare a prețurilor la gaze. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata