Insula Elba marchează 200 de ani de la plecarea lui Napoleon în Franţa

12

Insula italiană Elba a sărbătorit duminică, 22 februarie, 200 de ani de la plecarea lui Napoleon Bonaparte în Franța, după ce a fost trimis în exil în această insulă în urma înfrângerilor sale succesive și abdicării de la Fontainebleau în 1814, relatează EFE.

Insula din Marea Mediterană cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori a dezvoltat în ultimul an un program de activități și reconstrucții istorice pentru a comemora șederea la Elba a celebrului împărat în urmă cu două secole.

Duminică s-a marcat bicentenarul istoricei plecări a lui Napoleon din Elba pentru a se întoarce în Franța și a instaura guvernul celor „O sută de zile”, au informat organizatorii într-un comunicat.

Citeste si:  Florian Chirilă: Bucătăria vegetariană e o alternativă la cea tradiţională; ea aduce sănătate, dacă o respectăm

Peste 200 de persoane în uniformă de epocă au străbătut în cursul dimineții centrul Portoferraio în pofida ploii pentru a-i aduce un omagiu celebrului strateg și a-l petrece cu onoruri, deși plecarea sa oficială a avut loc la 26 februarie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata