O povestire cu Sherlock Holmes a fost descoperită într-o mansardă

36

O povestire cu Sherlock Holmes, scrisă de Arthur Conan Doyle pentru a strânge fonduri, în scopul construirii unui pod într-un oraș scoțian afectat de inundații, a fost descoperită de un pensionar în mansarda casei sale, relatează The Independent și The Daily Telegraph.

Walter Elliot, un istoric de 80 de ani, a descoperit nuvela „Sherlock Holmes: Discovering the Border Burghs and, By Deduction, the Brig Bazaar”, într-o colecție de povestiri scurte, intitulată „The Book o’ the Brig”.

Podul de lemn din orașul scoțian Selkirk a fost distrus de puternice inundații în 1902, iar doi ani mai târziu, localnicii au organizat un eveniment de strângere de fonduri în vederea construirii unuia nou.

Citeste si:  Controlul automobilului ar putea rămâne complet în seama inteligenţei artificiale, până în 2020

În cadrul evenimentului, organizatorii au vândut o colecție de povestiri scurte realizate de localnici, iar faimosul autor, aflat în vizită la Selkirk și în împrejurimi, a fost de acord să contribuie la rândul său la volum.

Elliot a primit o copie a cărții de 48 de pagini în urmă cu 50 de ani de la un prieten, însă a uitat de ea, până recent, atunci când a redescoperit-o în mansarda casei sale.

Se crede povestirea de 1.300 de cuvinte — în care detectivul deduce că Watson va vizita orașul Selkirk — este prima povestire cu Holmes descoperită de la momentul publicării ultimei aventuri a celebrului detectiv, în urmă cu peste 80 de ani.

Citeste si:  Japonia prezintă o nouă sondă spaţială destinată explorării unui asteroid

„Nu știu dacă povestirea a fost publicată vreodată. Nu am mai vazut-o”, a declarat Elliot. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata