Luminiţa Anghel revine în competiţia Eurovision după zece ani

Luminița Anghel revine în competiția Eurovision la zece ani după ce a obținut locul al treilea, cu trupa Sistem, în finala de la Kiev și speră, în 2015, la un loc I sau II, la concursul de la Viena, informează un comunicat al televiziunii publice transmis luni.

Luminița Anghel se numără printre cei 12 finaliști ai competiției din România cu melodia „A Million Stars”, compusă de Andrei Tudor, pe versurile lui Cristian Faur.

„În cei zece ani câți au trecut de la urcarea pe podium, în 2005, alături de Sistem, am sperat să mă pot întoarce să-mi bat propriul record, pentru că a fost cel mai frumos loc din istoria participării României la Eurovision. M-am gândit că o să am ocazia să revin, să fac o figură bună, să ocup locul doi, dacă nu unu. Și, de fiecare dată când am avut o piesă bună, în care am crezut, am revenit”, spune aceasta.

Citeste si:  Guvernul intenţionează să aloce 2,5 miliarde de lei pentru programul "Prima Casă" în 2015

„Sunt om de competiție, îmi plac concursurile, am fost la foarte multe concursuri internaționale. Îmi place adrenalina pe care mi-o dă participarea într-un concurs. Iar Eurovisionul este un concurs foarte important, care nu mai este doar european, este urmărit în întreaga lume”, adaugă aceasta.

Cunoscătoare a celor interesați de concursul Eurovision, mai ales că i-a și întâlnit în 2005, Luminița Anghel vorbește cu mare respect despre comunitatea de fani ai concursului.

Fanii Eurovision sunt aparte, sunt foarte mulți, foarte bine informați. Acum trei ani, am fost în Spania, la Madrid. Am întâlnit câțiva dintre ei și pot spune că sunt atât de bine informați încât cunosc participarea oricărui interpret din orice țară, anul, titlul piesei, versurile, cine a urcat pe podium, fredonează melodiile din ultimii 20-30 de ani prezente pe scena Eurovision. Este un public aparte, pretențios, selectiv, cunoscător”, spune aceasta.

Citeste si:  Eurovision 2015: Suedia, Norvegia, Slovenia şi Israel au fost favoritele fanilor în a doua semifinală

Anul acesta, pentru melodia ei din concurs, Luminița Anghel colaborează cu Andrei Tudor și Cristian Faur. „Andrei Tudor este un prieten vechi, am fost de multe ori în casa compozitorului Ionel Tudor și al textierei Andreea Andrei, pe vremea când Andrei era încă foarte mic și cânta la pian cu perne sub fund, fiind încă mic. Este o onoare să-i cânt o piesă într-un concurs atât de important”, declară aceasta.

Interpreta se întoarce la formula de colaborare cu Cristian Faur după zece ani. „Sper să nu fie întâmplător că ne reîntâlnim când se împlinesc 60 de ani de Eurovision. Pentru că noi am participat când se împlineau 50 de ani și am ajuns pe un loc foarte bun”, adaugă ea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata