Udrea, despre arest: Am fost verificată la sânge şi dezbrăcată

Deputatul Elena Udrea a povestit în plenul Camerei Deputaților cum au fost cele șapte zile în arest, arătând că a fost verificată la sânge, dezbrăcată și dusă într-o cameră cu pereții scorojiți și WC de tip turcesc fără ușă.

„Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni. Nu ar fi corect față de mine și nici față de dvs și nici față de românii care ne privesc. Vreau însă să știți ce ați făcut cu votul dvs pe 9 februarie. Ați votat trei cereri de arestare preventivă și o cerere de reținere. Pe 10 februarie am fost reținută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliției Capitalei, verificată la sânge și dezbrăcată. Mi-au luat sutienul și am fost dusă într-o cameră cu dimensiunile de trei pe trei metri, cu patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineața și noaptea, iar WC era de tip turcesc, fără ușă, dotat cu un duș pe care îl foloseam ca să tragem apa. Atunci când nimeni nu îl folosea, puneam un pet pe post de capac ca nu cumva să vină șobolanii. Pereții erau scorojiți, geamul nu se închidea cum trebuie și era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la fohn ca să te usuci, ceea ce îți dădea șanse minim la o răceală, dacă nu cumva la pneumonie sau meningită„, a spus Udrea.

Citeste si:  MDRT, fără finanţare pentru programul de modernizare a 10.000 km de drumuri judeţene

Ea a precizat că ar fi dorit să vină în plen cu cătușe ca deputații să le poată vedea.

„Aș fi vrut să vin astăzi în cătușe în fața dvs să le puteți vedea, să le puteți atinge, ca să înțelegeți mai bine ce se întâmplă. Nu vreau să vedeți această descriere a faptelor ca un reproș, din contră, într-o anumită măsură vreau să vă mulțumesc — mi-ați deschis ochii”, a arătat deputatul.

Elena Udrea a mai povestit că acolo a întâlnit două femei, arestate preventiv într-un dosar de evaziune fiscală.

Citeste si:  CSSPP a aprobat noi norme referitoare la onorariile de audit

De prea multe ori se apelează la măsura arestului preventiv fără ca aceasta să se impună. E o pârghie de forțare similară cu tortura și se apelează adesea la ea iar Parlamentul — sunt convinsă — nu știe care sunt efectele acestor arestări preventive văzute ca mijloace de a ușura ancheta. Trebuie să oprim ca arestarea preventivă (…) să devină o practică, ceea ce poate afecta ideea de dreptate și buna desfășurare a actului de justiție”, a punctat Udrea.

În opinia ei, s-a ajuns ca actul de justiție să fie apanajul exclusiv al unei persoane sau al unei instituții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Eugen spune

    Da, exista prezumția de nevinovăție pana se pronunța verdictul final, dar din moment ce exista un dosar penal înseamnă că anchetatorii de caz au descoperit fapte care incrimineza persoana anchetata. Deci în final cele doua situații sunt de-a dreptul contradictorii. Mergând pe ideea ca ancheta se bazează pe fapte descoperite de procurori și care reprezinta încălcări ale legii, deci eu merg pe prezumția ca ea este vinovata de ceea ce i se impută. Consider deci, ca înainte de a începe sa încalce legea ar fi trebuit sa se documenteze la ceea ce o poate aștepta, ca sa nu mai poată fi luata prin surprindere de condițiile din arest. De altfel pe la TV au mai apărut reportaje din penitenciare și dacă ar fi urmărit emisiunile respective era la curent cu situația. De fapt eu consider ca legea e prea blândă cu acești escroci, pentru ca un amarat care fura o găină ia 5 (cinci) ani, iar ea (ei) pentru sute de mii (sau milioane de euro) primesc 2-3 ani, uneori cu eliberare condiționată pentru bună purtare.
    Având în vedere ca situația economică dezastruoasă din tara noastră se datorează tocmai acestor escroci, care au deturnat banii ce trebuia sa ajute la dezvoltarea tarii, își merita cu vârf și nesaț pedeapsa(sele). Ceaușescu a fost executat pentru ceva asemănător, pentru ca acești indivizi furând din banii publici au privat spitalele de medicament și investitii, cauza din care poate au murit oameni nevinovați, au primit at tara de dezvoltare, cauza din care avem acest nivel de trai scăzut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata