Marea Britanie este prima naţiune care legalizează conceperea copiilor cu trei părinţi

16

Marea Britanie devine prima națiune care legalizează tehnica conceperii unui copil cu „trei-părinți” despre care medicii spun că poate preveni boli incurabile moștenite, iar criticii se tem că va duce la așa-numiții ‘copii programați genetic’ (‘designer babies’), informează Reuters.

După mai mult de trei ore de dezbateri, parlamentarii din Camera superioară a parlamentului au votat, marți, schimbarea legii pentru a permite astfel de tratamentele, după votul pozitiv din Camera inferioară de la începutul acestei luni.

Tratamentul, denumit transfer mitocondrial este descris ca fertilizare in vitro cu „trei-părinți”, deoarece copiii născuți din embrioni modificați genetic au ADN-ul de la mamă, de la tată și de la un donator de sex feminin.

Citeste si:  Accesul la internet, mai important pentru britanici decât spălatul

Acest tratament a fost conceput pentru a ajuta familiile cu boli mitocondriale, condiție incurabilă care se transmite urmașilor pe linie maternă și care afectează aproximativ unul la 6.500 de nou-născuți în întreaga lume, mai scrie Reuters. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata